I love Zrenjanin portal

  • Basicline
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Koncerti obeležili poslednji dan zrenjaninskih „Dana piva“ (VIDEO)

Manifestacija „Dani piva“ završena je sinoć programom na nekoliko lokacija. U Kulturnom centru odigrana je predstava „Od raja do beznjenice“, na Trgu slobode je puliku najpre zagrejala grupa Van Gogh, a zatim se veče nastavilo u folk ritmu nastupom Marinka i Nikole Rokvića. Na Žitnom trgu nastupala je grupa Kal.

Tema predstave „Od raja do beznjenice“ izvodila se u Zrenjaninu dva puta u prethodnim mesecima, ali se u svakoj prilici tražila karta više. Tema predstave je jedan period života Laze Kostića i Lenke Dunđerski. „Beznenjica“ je kovanica dve reči -bez nje, i govori o osećanjima Laze Kostića, kada je ostao bez Lenke.

-Predstava prikazuje druženje i razgovore Laze i Lenke, i njenu težnju da se ta ljubav ostvari. Nažalost, njena ljubav nije realizovana, i pored svih težnji. Oboje svoje živote završavaju na jedan tužan i tragičan način. Opisi i govori o ljubavi su bili autentičniji i iskreniji u tom dobu, dok danas ljubav izražavamo kroz gotove fraze. U današnje vreme, više je zastupljena tema nesrećne ljubavi, dok se manje pridaje akcenat romantičnoj i ostvarenoj. U predstavi glume Jovana Radovanović u ulozi Lenke, Ervin Hadžimurtezić u ulozi Laze, i prvak drame Srpskog narodnog pozorišta Miodrag Petrović, u ulozi Lazara Dunđerskog. Predstava se igra samo u manjim salama i dvorcima, i vredi je pogledati, istakao je autor projekta „Čudesan svet Dunđerskih“, i autor predstave Zoran Subotički.

I Taxi Zrenjanin

Na Trgu Slobode, od 22 h, svoj nastup su imali Nikola i Marinko Rokvić. Prvi je nastupio Nikola Rokvić, kojeg je nakon zajednički otpevane pesme, na sceni zamenio otac. Uprkos hladnom vremenu, broj ljudi u publici bio je zadovoljavajući.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

-Dešava se da nas često zovu da zajedno nastupamo. Razmišljamo o zajedničkoj pesmi koju bi trebalo snimiti. Mlađi sin Marko ima najlepšu boju glasa, ali još je mlad, treba ga usmeriti. Drago mi je da sam ovde, jer imam dosta familije i prijatelja, i jedva čekam da ih vidim. Večeras će biti zastupljeno mnogo hitova, a otpevaću i neku sevdalinku, da ugodim publici, izjavio je pevač Marinko Rokvić.

Pogledajte deo atmosfere koju su priredili Rokvići:

Na suprotnoj strani, na lokaciji Žitni trg, bilo je daleko manje publike, ali se stiče utisak da je upravo tamo bilo živopisnije i veselije. Na bini je svirala grupa „Kal“, i svojim izvođenjem uticala na dobro raspoloženje. Svirali su i rok i bluz, sa primesama romske muzike, pevali na više jezika, a publika je igrala uz svaku pesmu. Po mišljenju nekolicine iz publike, sasvim dobar izbor za završno veče.

Grupa „Kal“ je zatvorila manifestaciju, nakon 7 dana, brojnih dešavanja i obimnog programa.

 

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh