I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Harmonija Zrenjanin
Vesti Zrenjanin

Koncert Zrenjaninskog kamernog orkestra u Ečki oduševio prisutne

Sinoć je po prvi put održan koncert Zrenjaninskog kamernog orkestra u „Kaštelu“, u Ečki. Predviđeni broj mesta je bio mali za sve koji su želeli da prisustvuju, pa su se morale dodavati stolice. Na programu su bili „biseri“ klasične muzike, Betoven, Mocart, Pjacola, Andersen, Vahel i Gardel, kao i dela domaćih muzičara. Interpretacija orkestra je bila na visokom nivou, pa ih je oduševljena publika nekoliko puta vraćala na bis.

„Orkestar je prvi put u „Kaštelu“. Nismo puno najavljivali koncert, kako bi zainteresovali i slučajne prolaznike, i probudili interesovanje za klasičnu muziku. Svaki koncert do sada u okviru projekta je bio prepun. U Ečki nisam mogao da sakrijem, budući da sam odavde, i najavili smo. Vidim da je veliko interesovanje, i da su sva mesta popunjena. Mi imamo još dva koncerta, odnosno dva projekta. To su „Godišnja doba“ Pjacole i Vivaldija, takođe u sredinama, gde ne postoji kamerni orkestar. Oba koncerta će biti i u Zrenjaninu, ili u mestima pored Zrenjanina. Nakon toga ćemo svirati Šostakovičevu „14. simfoniju“, u Subotici, Zrenjaninu, Pančevu i Somboru. Sviraćemo i delo bandoneoniste Pjetra Darkia, sa dirigentom Đan Lukom Marćanom. Nadam se da će to biti veče tango muzike. Za to još nisam odredio lokaciju, ali sam siguran da će biti tri ili četiri koncerta. Zrenjaniski kamerni orkestar polako stvara koncertnu sezonu, i postaje prepoznatljiv ne samo Zrenjanincima već i ostalim građanima Vojvodine. “ – naglasio je direktor Zrenjaniskog kamernog orkestra Roman Bugar

I Taxi Zrenjanin

Koncert je deo projekta „Muzička scena Vojvodine“, koji obuhvata četiri manja projekta. ovo je drugi projekat po redu. Cilj projekta je popularizacija kamerne muzike u manjim mestima, gde do sada nisu održavani ovakvi koncerti. Podršku su dobili od grada Zrenjanina, Pokrajinskog sekreterijata za kulturu i javno informisanje, i odnose sa verskim zajednicama. Nosilac projekta je Kulturni centar Vojvodine „Miloš Crnjanski“.

 

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh