I love Zrenjanin

  • Centar Lux
  • Univer export
  • Kuća zdravlja
Vesti Zrenjanin

Koncert palestinskog ansambla „Funonyat” na Trgu Slobode

Ljubitelji i poštovaoci folklornih igara i pesama će u četvrtak, 3. avgusta sa početkom u 20 časova moći da prisustvuju koncertu palestinskog ansambla Funonyat na Trgu slobode.

Organizatori koncerta su Ambasada države Palestine, grad Zrenjanin i Kulturni centar Zrenjanina.

Funonyat trupa je trudom nekoliko entuzijasta i obećavajućih mladića i devojaka osnovana 2002. godine, a sedam godina kasnije je postala zvanična i poznata kao Funonyat folklorno društvo. Od svog nastanka, društvo pokušava da spoji tradiciju i moderno, kroz kombinovanje pevanja, igranja i Dapkeh (vrsta plesa).

PerSu marketi

Inspirisana palestinskim folklorom, i dodavanjem modernog, trupa uspeva da izrazi duh folklora i savremenu kulturu. Nastupi se sastoje od igara iz baštine sa dodatkom različitih formi.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Funonyat igra najistaknutiju ulogu među kulturnim institucijama u oživljavanju baštine palestinskog naroda. Trupa je kulminirala kao pionir narodnih igara i palestinskog Dabkeha, čime je postigla nemerljivu popularnost, i njene pesme su postale muzika koju Palestinci pevaju i igraju u raznim prilikama.

Članovi ansambla su do sada učestvovali na mnogim palestinskim lokalnim događajima, ali i na arapskih i međunarodnim festivala u Jordanu, Jemenu, Maroku, Mađarskoj, Bugarskoj i mnogim drugim državama.

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh