I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Koncert palestinskog ansambla „Funonyat” na Trgu Slobode

Ljubitelji i poštovaoci folklornih igara i pesama će u četvrtak, 3. avgusta sa početkom u 20 časova moći da prisustvuju koncertu palestinskog ansambla Funonyat na Trgu slobode.

Organizatori koncerta su Ambasada države Palestine, grad Zrenjanin i Kulturni centar Zrenjanina.

Funonyat trupa je trudom nekoliko entuzijasta i obećavajućih mladića i devojaka osnovana 2002. godine, a sedam godina kasnije je postala zvanična i poznata kao Funonyat folklorno društvo. Od svog nastanka, društvo pokušava da spoji tradiciju i moderno, kroz kombinovanje pevanja, igranja i Dapkeh (vrsta plesa).

PerSu marketi

Inspirisana palestinskim folklorom, i dodavanjem modernog, trupa uspeva da izrazi duh folklora i savremenu kulturu. Nastupi se sastoje od igara iz baštine sa dodatkom različitih formi.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Funonyat igra najistaknutiju ulogu među kulturnim institucijama u oživljavanju baštine palestinskog naroda. Trupa je kulminirala kao pionir narodnih igara i palestinskog Dabkeha, čime je postigla nemerljivu popularnost, i njene pesme su postale muzika koju Palestinci pevaju i igraju u raznim prilikama.

Članovi ansambla su do sada učestvovali na mnogim palestinskim lokalnim događajima, ali i na arapskih i međunarodnim festivala u Jordanu, Jemenu, Maroku, Mađarskoj, Bugarskoj i mnogim drugim državama.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh