I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Konačno bolji uslovi za pacijente i zaposlene u zdravstvu

Proteklu nedelju obeležilo je poboljšanje uslova za dijagnostiku i lečenje pacijenata u zdravstvenim jedinicama i ambulantama koje rade u sistemu Doma zdravlja „dr Boško Vrebalov“.

Jedna od najznačajnijih investicija jeste nabavka nove laboratorijske opreme za Specijalističku polikliniku u koju svakodnevno dolazi više stotina građana iz grada i naseljnih mesta radi davanja uzoraka za analizu. Reč je o najsavremenijoj opremi za uzorkovanje i analizu krvi u Zrenjaninu i regionu.

20160414_085056df

Laboratorija je, zahvaljujući donacijama, sada opremljena svim aparatima za hematološke i biohemijske analize, a instaliran je i informacioni sistem.

I Taxi Zrenjanin

-Sada imamo aparate koji sami izračunavaju rezultate, a putem interneta se šalju do terenskih ambulanti i čuvaju u elektronskoj arhivi. Kapacitet laboratorije je 200 do 400 pregleda dnevno, rekao je direktor doma zdravlja Miodrag Subić.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Grad Zrenjanin je uručio prošle nedelje Domu zdravlja i jedno terensko vozilo koje će iz naseljnih mesta prikupljati uzorke krvi i dovoziti ih u centralnu laboratoriju Specjalističke poliklinike na analizu. Rezultati urađenih analiza slaće se elektronskim putem u ambulantu u kojoj je krv uzeta. Tako pacijenti neće morati da dolaze u grad da bi obavili ovu dijagnostiku. Ovome je prethodilo uvođenje softvera kojim su povezane sve ambulante i zdravstvene jedinice u okviru Doma zdravlja, i koji je omogućio slanje rezultata.

uzorkovanje

Dom zdravlja Sečanj početkom prošle nedelje uručio je Medicini rada u Zrenjaninu audiometrijsku sobu i audiometar. Ova oprema ubrzaće rad i podići kvalitet pružanja usluge.

-Dnevno uradimo od 50 do 80 pregleda uha, a na godišnjem nivou to je oko 7000 pregleda radnika na rizičnim radnim mestima, oko 4000 vozača, što profesionalnih što amaterskih i oko 1600 dece u okviru pregleda za upis u srednju školu. To govori koliku potrebu imamo za ovakvom opremom, rekla je načelnica službe Medicine rada zrenjaninskog Doma zdravlja Verica Mihajlović.

Za potrebe ambulanti u naseljenim mestima kupljeno je 12 vaga za bebe i 22 vaga sa visinometrom.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh