I love Zrenjanin portal

  • 3D gradjevinska kuca
  • Pozorište Zrenjanin
Najnovije vesti

Komunalna policija će kontrolisati dozvole za postavljanje držača za bicikle

Odluka Gradske uprave o naplaćivanju takse preduzetnicima koji ispeed svojih radnji poseduju držače za bicikle, takozvane „soške“, izazvala je novi talas nezadovoljstva u gradu.

klupa-centar

U zavisnosti od zone u kojoj se radnja nalazi, naknada na dnevnom nivou iznosi od 3 do 9 dinara. Prethodno, neophodno je da vlasnik-preduzetnik pribavi urbansitičku saglasnost za postavljanje takvog objekta na ulici.

U Odeljenju komunalne policije grada Zrenjanina koja će ubuduće kontrolisati da li preduzetnici imaju dozvole, kažu da je taksa za zauzeće javne površine zakonom propisana i da je svaki grad u obavezi da naplaćuje zauzeće javne površine, baš onako kako se naplaćuje postavljanje oglasnih tabli, reklamnih pultova, bilborda.

Fordomanija

-Kao i do sada Grad Zrenjanin i Odeljenje komunalne policije, inspekcijsko – nadzornih poslova i vanrednih situacija, delovaće najpre preventivno i u narednih mesec dana ćemo opominjati sve one koji imaju stalke bez potrebnog odobrenja. Nije nam cilj kažnjavanje, već da uvedemo red. Uveli smo red u oblasti postavljanja manjih montažnih objekata – trafika tako što smo uklonili preko 40 njih koje su bile postavljene bez odobrenja. Red je uveden i u delovanju taksi prevoza u našem gradu i sada više nema nijednog vozila bez TX tablica. Vođeni tom idejom, uvodimo red i u oblasti zauzeća javne površine, te je ovaj potez samo logičan nastavak akcija koje sprovodimo u našem gradu i za dobrobit grada i građana koji u njemužive, rekao je portalu I love Zrenjanin načelnik Odeljenja komunalne policije Igor Virijević.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.
Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh