I love Zrenjanin portal

  • Aviv park Zrenjanin
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Komunalna inspekcija kontrolisaće da li zgrade imaju upravnike

Zaključno sa današnjim danom, ukupno 149 stambenih jedinica registrovano je u skladu sa novim Zakonom o stanovanju i održavanju stambenih zgrada.

Podsećamo da Zakon propisuje da zgrade budu upisane u Registar stambenih jedinica i da imaju svoje upravnike. Za one stanare koji ne mogu da se dogovore i ne žele da preuzmu obavezu o staranju zgrade, Zakon je dozvolio opciju angažovanja profesionalnog upravnika.

 

Fordomanija

U Odseku za stambene poslove Gradske uprave kažu da je daleko veći broj onih stambenih jedinica u kojima su upravnici birani iz redova stanara, te da se do 29. decembra svega 18 zgrada opredelilo za profesionalne upravnike. Napominju i da će broj stambenih jedinica sa upravnicima biti i veći u narednim danima, jer novi zahtevi svakodnevno pristižu i njihova obrada i donošenje rešenja tek predstoje.

Iako je rok za registraciju stambene jedinice u skladu sa odredbama novog Zakona o stanovanju istekao 12. decembra, Gradska uprava nije dodeljivala prinudne upravnike onim zgradama koje se nisu opredelile ni za jednu opciju.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

-Gradska uprava nije dodeljivala prinudne upravnike iz razloga što se u narednom periodu očekuje nadzor koji će obavljati komunalna inspekcija, koja će u početku samo opominjati neregistrovane stambene zajednice da se registruju, a sledeća faza će biti pokretanje postupka za dodelu prinudnog upravnika, kaže za portal I love Zrenjanin Aleksandar Kojčić iz Odseka za stambene poslove Gradske uprave.

U onim zgradama čiji se stanari ogluše o poziv za registraciju i određivanje upravnika, inspekcija će uvesti prinudnog upravnika. On će preuzeti obavezu da registruje stambenu zajednicu i sprovodiće odluke skupštine stambene zajednice sve dok zgrada ne imenuje upravnika iz redova stanara zgrade ili ne sklopi ugovor sa organizatorom profesionalnog upravljanja, a po nalogu nadležnog inspektora ili po prijavi vlasnika posebnog dela zgrade.

Obavezno je i da svaka stambena jedinica ima skupštinu koja će vršiti kontrolu rada profesionalnih upravnika. Ukoliko nije zadovolna radom, Skupština u svakom momentu može i da razrešava i da bira drugog upravnika iz svojih redova ili profesionalnog upravnika.

Sve registrovane upravnike stambenih jedinica u Zrenjaninu pretražite OVDE

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
Slot Club Kentucky
Halo Taxi Zrenjanin
Diksi Picerija
  • Divider

  • Divider
Na vrh