I love Zrenjanin portal

  • Univer export
  • Ultra Caffe
Najnovije vesti

Kompanija NIS opremila informatičku učionicu u Gimnaziji

U okviru projekta „Energija znanja“ koju realizuje kompanija NIS, danas je u zrenjaninskoj gimnaziji otvorena informatička učionica.

NIS je ovu učionicu opremio sa 18 računara koji će svakodnevno učenicima biti na raspolaganju.

Presecanjem vrpce, novu učionicu je otvorio učenik drugog razreda te škole Predrag Đukić. Ispred kompanije NIS prisutnima se obratila dr Snežana Lakićević, menadžer za saradnju s obrazovnim institucijama.

– Ovo je trideseta učionica u okviru projekta „Energija znanja“ koju učenici i nastavnici na neki način „zarađuju“ uspesima na republičkim takmičenjima iz fizike, hemije, matematike i ruskog jezika. Zrenjaninska gimnazija prednjači u znanju ruskog jezika jer gotovo 20 odsto učenika ove škole uči ruski jezik i postiže izuzetne rezultate na olimpijadi znanja. To je bio razlog zbog kog se Naftna industrija Srbije opredelila za ovu kompjutersku učionicu u Zrenjaninu, rekla je Lakićević podsetivši koliko je Zrenjanin važan za NIS. – Napravili smo novi studijski program za inžinjerstvo nafte i gasa pri fakultetu „Mihajlo Pupin“, a do septembra bi trebalo da budu urađene i dve moderene labaratorije za fiziku i hemiju pri srednjoj hemijskoj školi jer su one neophodne za naš osnovni biznis i podsticaj dece da se bave prirodnim naukama.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.
Fordomanija

energija-znanja2

Direktor Gimnazije, profesor Milan Radaković zahvalio se kompaniji NIS za novu, kompletno opremljenu učionicu.

– Ovo je veliki dan za školu i naše učenike koji svojim rezultatima pokazuju da im treba pomoći. Ulazimo u 170. godinu postojanja Gimnazije sa 1180 učenika, rekao je Radaković.

Otvaranju učionice prisustvovali su predstavnici Gradske uprave na čelu sa gradonačelnikom Čedomirom Janjićem.

 

energija-znanja

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić ocenio je saradnju grada s kompanijom NIS kao izuzetno dobru.

On je pohvalio dosadašnju inicijativu NIS-a da u velike projekte uključi fakultet „Mihajlo Pupin“, Visoku tehničku školu strukovnih studija, srednju Tehničku školu, školu „Uroš Predić“, i lokalnu samoupravu.

– Jedan od najvećih benefita za grad jeste taj da je rukovodstvo NIS-a odlučilo da jedan pogon vrati u Zrenjanin i da će u 2015. godini 1000 radnika te kompanije raditi u našem gradu, rekao je Janjić.

energija1

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh