I love Zrenjanin portal

  • 3D gradjevinska kuca
  • Pozorište Zrenjanin
Vesti Zrenjanin

Kompanija BB Trade opremila kabinet Ekonomsko-trgovinske škole

Povodom školske slave Sveti Sava kompanija „BB Trade“ donirala je opremu za praktičnu nastavu u jednom od kabineta Ekonomsko-trgovinske škole „Jovan Trajković“ u Zrenjaninu.

Kabinet je namenjen praktičnoj nastavi u obrazovanju trgovaca, a u skladu sa novim Zakonom o dualnom obrazovanju. – Na ovaj način učenici će moći da na praktičan način vide i nauče sve ono što ih očekuje na budućem realnom radnom mestu. Mi smo imali izvrsnu saradnju sa ovom kompanijom i ranije jer su naši učenici odlazili u „BB Trade“ na praksu ali je ovo prvi put da imamo donaciju u vidu savremenih nastavnih sredstava kako bi u nastavnom procesu i učenici i nastavnici mogli da prate trendove u savremenoj trgovini – kaže Dragoslava Golušin  direktorka ove škole.

– Ovim putem budući svršeni srednjoškolci stiču praktična znanja i uvid u sve probleme i situacije koji ih čekaju na budućem radnom mestu. Saradnju smo proširili i time što neki naši zaposleni dolaze u ovu školu na praktičnu nastavu i upoznaju đake sa svim promenama, bilo u tehnologiji, načinu trgovine ili navikama kupaca. Promene u trgovini  u ovo vreme dešavaju se sve brže, pa ih samim tim i nema u udžbenicima. Na ovaj način mislimo da će svi privredni subjekti koji imaju potrebe za trgovcima biti zadovoljni – kaže Dragoljub Bjeloglav direktor kompanije „BB Trade“.

PerSu marketi

Svečano obeležena slava Sveti Sava

Prigodnim poetsko dramskim programom i osveštanjem slavskog kolača u Ekonomsko-trgovinskoj školi „Jovan Trajković“ nakon uručenja donacije obeležena je školska slava. Kumstvo slave od Gabrijele Miljuš za ovu godinu preuzela je Zvezdana Đurić.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Tokom svečanosti nagrađeni su đaci koji su se tokom prošle godine istakli svojim zalaganjem i rezultatima na raznim takmičenjima.

Nagrađeni su Jovana Kovač učenica 4-3 razreda za osvojeno drugo mesto na literarnom takmičenju „Svetosavlje i naše doba“. Teodor Dežan učenik 2-3 razreda za osvojeno treće mesto na Republičkom takmičenju iz matematike. Lidija Stanišić učenica 3-1 razreda za primeran uspeh i vladanje kao i postizanje izuzetnih sportskih rezultata (treće mesto na Evropskom takmičenju u kik boksu). Kristina Bucu učenica 4-3 i Una Milanov učenica 4-1, za osvojeno prvo  mesto iz „Studija slučaja – Poslovna ekonomija“ u organizaciji Univerziteta „Singidunum“. Nađa Kuljić učenica 3-8 za prvo mesto na takmičenju iz poslastičarstva u saradnji škole i kompanije „Dijamant“. Lorena Popi učenica 3-4 nagrađena je za rezultate na  literarnom konkursu povodom Svetog Save.

U dramskom programu opisujući starinske običaja čestitanja đaci su pokazali i glumačko umeće

 

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh