I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Drugi pišu

Komasacija u Botošu pod znakom pitanja

„Ugovor o izvođenju geodetsko-tehničkih i drugih radova na komasaciji i obnovi premera u katastarskoj opštini Botoš, mora da se proglasi ništavnim jer je zaključen suprotno odredbama Zakona o javnim nabavkama“, objavio je Lokalni antikorupcijski forum u Zrenjaninu.

Koordinator LAF-a Dane Mašić ukazao je na današnjoj konferenciji za novinare da se javna nabavka Komasacija-Botoš, nalazi u planu nabavki usluga za 2011. godinu Grada Zrenjanina i nezakonito je definisana kao javni radovi. Zbog te pravno-formalne greške štetu mogu trpeti poreski obveznici sa teritorije Zrenjanina, naglašeno je na konferenciji.

U Lokalnom antikorupcijskom forumu su upitali ko je doneo odluku da angažovanje geodetskog preduzeća budu radovi, a ne usluge, kako je to predviđeno po planu javnih nabavki, a takva formulacija, kako navode, omogućila je ponuđaču radova da svoje reference prikaže za proteklih pet godina, a ne za tri godine, kako je to predviđeno kada su u pitanju usluge. Od oko 7.000 hektara koliko obuhvata katastarska opština Botoš, komasacijom treba da bude obuhvaćeno 6.738 hektara. Ugovor o tome je potpisan aprila ove godine, a planirani rok za završetak radova je mart 2015. godine.

PerSu marketi

Dokumentaciju o svojim nalazima za komasaciju zemljišta u Botošu, lokalni antikorupcijski forum proslediće gradskim čelnicima i organizacijama koje se bore protiv korupcije.

Izvor: Beta

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh