I love Zrenjanin portal

  • Basicline
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Komadić mira, lepote i retkih biljaka u bašti skrivenoj skoro u samom centru grada (VIDEO)

U jednoj od ulica udaljenoj tek nekoliko stotina metara od najužeg centra Zrenjanina, nalazi se prelepa bašta sa više od 50 vrsta raznih biljaka.

Bašta je ušuškana iza kotarke i metalne kapije i tek ponekad je i to nakratko izložena zadivljenim i iznenađenim pogledima prolaznika.

Lepu baštu samu po sebi uz malo mašte možemo namestiti i na manjoj terasi neke zgrade, pojam bašte ili vrta obično vezujemo za seoske sredine ili barem za gradsku periferiju. Komadić prirode, sopstvenog mirnog ćošeta za odmor očiju, duše i tela namestili su supružnici Seležan, kako je i rečeno na početku teksta, tek na par stotina metara od gradskog jezgra.

PerSu marketi

– U našoj bašti zaista raste, uspeva sa manje ili više uspeha 50-tak vrsta raznog bilja. Zasluge za izgled, negovanje bilja i brojnost vrsta pripadaju pre svega mojoj supruzi dok se ja trudim da pomognem i podržim – kaže Ivan Seležan jedan od članova porodice.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Umesto TV u kući Seležanovih gleda se ovakav program

U bašti uspevaju tecoma, jorgovan, lavanda, ruže, hortenzije, noćurak, indijski jorgovan, muškatle, tamaris, spireje, tuje i mnoge druge vrste biljaka. Više detalja o ovoj bašti kao i neke korisne savete o negovanju biljaka saznajte u video prilogu.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh