I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Harmonija Zrenjanin
Vesti Zrenjanin

Kolekcijom „Moon River“ ostavio nas je bez daha, a onda ga je inspirisao Mali princ

Za modnog dizajnera Vasilija Kovačeva 2017. ostaće zabeležena kao godina stvaranja, prilika i učešća u mnogim projektima.

Nedavno je privukao pažnju učešćem u tradicionalnoj prazničnoj akciji Fashion Christmas tress koju, treću godinu zaredom, organizuju Color Press group, Merkator i Serbia Fashion Week.

Srpski dizajneri imaju priliku da izdizajniraju svoju jelku koja ostaje izložena mesec dana pred posetiocima Merkator centara u Beogradu i u Novom Sadu.

PerSu marketi

– Ja sam za temu ove godine uzeo Malog princa. Nekako, podstakli su me zvezdano nebo i snažna poruka „Za sve ljude zvezde ne znače isto. Za jedne, koji putuju, zvezde su vodiči. Za druge, one su samo male svetiljke. Za učenjake, one su problemi. Za mog poslovnog čoveka, one su bile zlato. Ali sve te zvezde tamo ćute. A ti, ti ćeš imati zvezde kakve niko nema…“. To je u stvari samo nadovezivanje na moju poslednju kolekciju „Moon river“, kaže Vasilije Kovačev za portal I love Zrenjanin.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Ukrasi za njegovu jelku bile su ručno farbane zvezde od kartona, Mali princ je urađen u štampi, a jedino je Ružu, kao posebnu, sačinio od tkanine.

CRNI BISERI, SVILA I KONTRASTI

Pomenuta kolekcija „Moon River“ bila je deo nedavno završenog Serbia Fashion Weeka, najveće modne manifestacije u zemlji. Kolekcija je inspirisana haljinama koje je Audrey Hepburn nosila u kultnom filmu „Doručak kod Tifanija“, a posebno pesmom koja najbolje opisuje kolekciju istioimenim nazivom „Mesečeva reka“.

– Sve je uglavnom u crnoj boji, ona je dominantna, ali sa veoma raznolikom teksturom materijala. Razvio sam igru svilenih, transparentnih materijala, i jakih, gotovo teških kontrasta s druge starne. Kolekcija je protkana crnim biserima. Pojavljuje se ponegde i malo sive, golubije plave boje. Drugačija je od dosadašnjih kolekcija jer sam se ovaj put posvetio samo svečanim haljinama. Kroz reviju je prikazan i jedan muški model, samo toliko da „začini“ celu priču, kaže Kovačev.

Ovogodišnji Serbia Fashion Week počeo je konferencijom „Brendiranje modom“ održanom u Narodnoj skupštini Srbije. U sklopu konferencije otvorena je i izložba 10 reprodukcija srpskih slikara iz galerije Matice srpske. Nakon skupštine, izložba je predstavljena i u foajeu sajma, a dalje ide u Maticu srpsku.

– Ja iskreno nisam znao koga ću dobiti, čijim delom ću biti inspirisan, i izuzetno mi je drago što je to bila baš slika Paje Jovanovića – „Portret kraljice Marije“. Drago mi je iz više razloga. Ovo je bilo nešto posebno za mene, kaže na kraju naš dizajner.

Na kraju godine i sezone, kaže da sređuje utiske. Planova ima, ali pre toga sledi jedan veliki predah.

Foto:
Svetlana Braun Photography
VeleDiskont by : Vladimir Velickovic

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh