I love Zrenjanin

  • Centar Lux
  • Aviv park Zrenjanin
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Kneževiću od dve do šest godina zatvora?

Tužilastvo za organizovani kriminal predložilo je danas Specijalnom sudu u Beogradu da ministra poljoprivrede i šumarstva Gorana Kneževića i njegove saradnike oglasi krivim i osudi po zakonu zbog malverzacija sa građevinskim zemljištem u Zrenjaninu od 2006. do 2008. godine.

Tužilaštvo je za Kneževića i ostale optužene predložilo zatvorske kazne u trajanju od dve do šest godina.

Zamenik tužioca za organizovani kriminal Dragoslav Marković rekao je između ostalog u višečasovnoj u završnoj reči na suđenju, da su svim izvedenim dokazima potvrđeni navodi optužnice od marta 2009. da je Knežević u vreme dok je bio predsednik opštine Zrenjanin organizovao grupu čiji su članovi postali ostali optuženi (njih 21), u javnosti poznatoj kao „građevinska mafija“. Oni su, kako je naveo tužilac, zloupotrebom službenog položaja protivpravno pribavljali imovinsku korist u postupcima javnih nabavki i davanjem u zakup gradskog građevinskog zemljišta. Tužilac je takođe tvrdio da je njihovo postupanje bilo u suprotnosti sa Zakonom o javnim nabavkama, kao i da je cena za zakup zemljišta od šest evra po kradratu bila niža od ekonomske. „Po oceni tužilaštva, odbrana Kneževića i ostalih optuženih nije prihvatljiva i stračunata je na izbegavanje odgovornosti“, naveo je tužilac.

Pošto svi optuženi i njihovi branioci izlože svoje završne reči do kraja ove sedmice, sudsko veće sudije Maje Kovačević zakazaće izricanje prvostepene presude. Na tu presudu, tužilaštvo i odbrana moći će da se žale Apelacionom sudu u Beogradu. Knežević je letos postao ministar, kao kadar Srpske napredne stranke, ali nije iskoristio svoje pravo da se pozove na imunitet. Kneževiću i njegovim saradnicima sudi se zbog optužbi da su malverzacijama sa građevinskim zemljištem u Zrenjaninu od 2006. do 2008. godine oštetili budžet opštine za najmanje 150 miliona dinara.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.
I Taxi Zrenjanin

On je na početku suđenja odbacio sve navode optužnice, tvrdeći da je proces protiv njega politički i montiran i da mu je hapšenje namestio predsednik vlade Vojvodine Bojan Pajtić.

Izvor : Tanjug

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh