I love Zrenjanin portal

  • Basicline
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Kneževiću od dve do šest godina zatvora?

Tužilastvo za organizovani kriminal predložilo je danas Specijalnom sudu u Beogradu da ministra poljoprivrede i šumarstva Gorana Kneževića i njegove saradnike oglasi krivim i osudi po zakonu zbog malverzacija sa građevinskim zemljištem u Zrenjaninu od 2006. do 2008. godine.

Tužilaštvo je za Kneževića i ostale optužene predložilo zatvorske kazne u trajanju od dve do šest godina.

Zamenik tužioca za organizovani kriminal Dragoslav Marković rekao je između ostalog u višečasovnoj u završnoj reči na suđenju, da su svim izvedenim dokazima potvrđeni navodi optužnice od marta 2009. da je Knežević u vreme dok je bio predsednik opštine Zrenjanin organizovao grupu čiji su članovi postali ostali optuženi (njih 21), u javnosti poznatoj kao „građevinska mafija“. Oni su, kako je naveo tužilac, zloupotrebom službenog položaja protivpravno pribavljali imovinsku korist u postupcima javnih nabavki i davanjem u zakup gradskog građevinskog zemljišta. Tužilac je takođe tvrdio da je njihovo postupanje bilo u suprotnosti sa Zakonom o javnim nabavkama, kao i da je cena za zakup zemljišta od šest evra po kradratu bila niža od ekonomske. „Po oceni tužilaštva, odbrana Kneževića i ostalih optuženih nije prihvatljiva i stračunata je na izbegavanje odgovornosti“, naveo je tužilac.

Pošto svi optuženi i njihovi branioci izlože svoje završne reči do kraja ove sedmice, sudsko veće sudije Maje Kovačević zakazaće izricanje prvostepene presude. Na tu presudu, tužilaštvo i odbrana moći će da se žale Apelacionom sudu u Beogradu. Knežević je letos postao ministar, kao kadar Srpske napredne stranke, ali nije iskoristio svoje pravo da se pozove na imunitet. Kneževiću i njegovim saradnicima sudi se zbog optužbi da su malverzacijama sa građevinskim zemljištem u Zrenjaninu od 2006. do 2008. godine oštetili budžet opštine za najmanje 150 miliona dinara.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.
Fordomanija

On je na početku suđenja odbacio sve navode optužnice, tvrdeći da je proces protiv njega politički i montiran i da mu je hapšenje namestio predsednik vlade Vojvodine Bojan Pajtić.

Izvor : Tanjug

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh