I love Zrenjanin portal

  • Aviv park Zrenjanin
  • Ultra Caffe
Drugi pišu

Knežević : Ostajem Zrenjaninac

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Goran Knežević priznao je u izjavi za dnevni list Press da je naprednjacima teže otkako je Tomislav Nikolić napustio stranku, a da mu DS, čiji je svojevremeno bio član, nimalo ne nedostaje. Knežević za Press govori o tome na koji način će Vlada intervenisati kako bi sprečila drastična poskupljenja hrane, kao i neke od olakšavajućih mera za poljoprivrednike.

Najavili ste poskupljenja hrane. Šta će sve poskupeti i kojim namirnicama će skočiti cena? Rekao sam da je poskupljenje hrane svetski trend, a da će Vlada intervencijama na tržištu pokušati da ga minimalizuje u Srbiji.

Koje mere će Vlada konkretno preduzeti? Interventna kupovina merkantilnog kukuruza od strane Direkcije za robne rezerve i njegov kasniji plasman na tržištu sprečiće skok cena stočne hrane, što će uz veće subvencije u stočarstvu posledično sprečiti vrtoglav rast cena mesa i mleka, a time i drugih prehrambenih proizvoda.

Suša je izazvala velike poteškoće, najavili ste hitne i efikasne mere Vlade. Šta planirate da uradite? Vlada je za pomoć poljoprivredi izdvojila preko 160 miliona evra, što je najveća državna pomoć poljoprivredi u poslednjih 25 godina.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.
I Taxi Zrenjanin

Tražili ste da Vlada proglasi sušu kao elementarnu nepogodu. Umesto toga Vlada je propisala 15 mera za suzbijanje štete od suše. O kojim merama je reč? Mere podrazumevaju direktnu novčanu pomoć poljoprivrednicima, njihovo oslobađanje od pojedinih fiskalnih nameta i intervenciju na tržištu koja će stabilizovati snabdevanje robom neophodnom za nastavak poljoprivredne proizvodnje. Elementarna nepogoda nije proglašena iz formalnopravnih razloga, a mere bi bile potpuno iste i da jeste.

Kako biste ocenili početak rada Vlade? Vlada je počela dobro, rezultati će se osetiti i pre isteka prvih 100 dana rada.

A svoje rezultate? Neka o njima sude poljoprivrednici.

Kakav je Ivica Dačić kao premijer? Zadovoljan sam saradnjom koju imam s premijerom, kao i njegovim odnosom prema resoru poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

Ko vam je najbolji prijatelj u Vladi? U Vladi imam kolege i saradnike, sa svima dobro sarađujem.

Kako sarađujete s Aleksandrom Vučićem. Da li je strog, šta vam savetuje? Odlično sarađujem s Vučićem jer on insistira da ministri budu posvećeni poslu i rezultatski orijentisani, a ja podržavam takav pristup radu.

Nedostaje li vam Tomislav Nikolić u stranci? Naravno. Naprednjacima je teže bez njega, ali je za Srbiju dobro što sada ima predsednika koji se distancirao od stranačkog angažovanja.

A nedostaje li vam DS? Koliko i prošlogodišnje bušne cipele.

Kako komentarišete promenu vlasti u Novom Sadu? Kao logičnu posledicu izbornih rezultata i promene političkih odnosa među strankama nakon izbora.

Jeste li zadovoljni saradnjom sa pokrajinskom vladom i Goranom Ješićem, koji u Vojvodini brine o poljoprivredi? Prerano je za ocenu tih odnosa.

Uskoro će izbori u SNS-u, jeste li kandidat za neku od vodećih stranačkih funkcija? Pretpostavljam da ću ostati član Predsedništva stranke. O tome će odlučivati delegati.

Hoćete li se preseliti u Beograd? Ne.

OČEKUJEM KRAJ MONTIRANE AFERE PROTIV MENE

Po isključenju iz DS-a optužili su vas za zloupotrebu službenog položaja, a bili ste i u pritvoru. Šta se sada dešava s tim slučajem i kada očekujete da stavite tačku na tu priču? Nisam isključen iz DS-a nego sam ga svojevoljno napustio nakon što su njegovi funkcioneri pokušali da me politički, stručno i lično diskredituju, fingirajući borbu protiv korupcije u sopstvenim redovima preko mojih leđa, ne vodeći računa o posledicama po moju porodicu, prijatelje i saradnike. Očekujem da će ta montirana afera uskoro dobiti svoj epilog u obliku oslobađajuće presude, a ja ću, kao i do sada, maksimalno doprinositi rasvetljavanju istine u tom slučaju.

NEĆU SE SVETITI BOJANU PAJTIĆU

Šuška se da zagovarate istragu o radu Razvojne banke Vojvodine kako biste se osvetili svom bivšem stranačkom kolegi Bojanu Pajtiću. Da li je to tačno i šta očekujete od te istrage? Sada se bavim isključivo svojim resorom, a osveta mi nikad nije bila vodilja u životu. S druge strane, prirodno je da podržavam najavu kontrole rada pokrajinskih institucija jer su godinama bile bez ikakvog nadzora državnih organa.

Izvor : Press

Foto : Tanjug, Kurir

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh