I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Knežević oslobodjen, Halas osudjen

Ministar poljoprivrede Goran Knežević, koji je bio optužen da je, dok je bio gradonačelnik Zrenjanina, s grupom saradnika oštetio državu za oko 150 miliona dinara, oslobođen je optužnice kao i 18 njegovih saradnika.


Goran KneževićSudija Maja Kovačević, predsednica tročlanog veća Specijalnog suda, saopštila je ovu odluku navodeći da nema dokaza da su optuženi krivi.Sudija Kovačević rekla je, pozivajući se na veštačenje, da je osam investitora od 10 platilo zakup zemljišta u skladu sa zakonom i propisima Zrenjanina. Preostala dva investitora su prema rečima sudije Kovačević preplatili zemljište.Navela je da novac pronađen u sefu Kovačevića predstavlja donacije Demokratskoj stranci i da je to bilo u skladu sa zakonom. Dodala je da je Knežević bio lokalni predsednik DS-a.

Osuđen Nikola Halas

Osuđen je jedino Nikola Halas, načelnik Odeljenja za urbanizam Zrenjanina, na godinu dana zbog primanja mita, uz obavezu da vrati 10.000 evra, koliko je uzeo.

Sud je utvrdio da je Halas primio mito od 10.000 evra da bi se izradilo rešenje pokojnom Bojanu Selmioviću i optuženom Branku Savkoviću o zakupu zemljišta na 99 godina.

PerSu marketi

Rešenje o zakupu je potpisao Knežević.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Kneževićeva odbrana je u završnoj reči u sredu predložila da ga sud oslobodi optužbi ističući da navodi optužnice nisu dokazani. Knežević je do hapšenja oktobra 2008. godine, bio funkcioner DS, a potom je prešao u Srpsku naprednu stranku.

Izvor : Blic

TUŽILAŠTVO NAJAVILO ŽALBU NA PRESUDU

Tužilaštvo za organizirani kriminal najavilo je danas da će uložiti žalbu na presudu kojom je ministar poljoprivrede Goran Knežević oslobođen optužbi za malverzacije građevinskim zemljištem u Zrenjaninu, kao i još 18 optuženih.

Tužilaštvo će u skladu sa svojim zakonskim ovlašćenjima i nadležnostima uložiti žalbu Apelacionom sudu na presudu Posebnog odeljenja Višeg suda u Beogradu, pošto primi njen pisani otpravak, navodi se u saopštenju Tužilaštva.

Izvor : Pravda

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh