I love Zrenjanin portal

  • Basicline
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Drugi pišu

Knežević : cena hleba ista do kraja septembra

Ministar poljoprivrede Goran Knežević najavio je danas da će cena hleba ostati nepromenjena do 30. septembra, zbog intervencija države iz robnih rezervi, a posle toga slede novi razgovori sa pekarima.

Govoreći o posledicama suše, čija procena još nije napravljena, on je poručio da će Vlada pomoći koliko može da se štete saniraju.

– Štab za vanredne situacije prikuplja podatke sa terena i posle toga će se preduzeti konkretne mere. Nažalost, zbog finansijskih mogućnosti, država neće moći direktno da finansira sanaciju, ali će osloboditi poljoprivredne proizvođače nekih nameta koji su u ingerenciji države – istakao je Knežević tokom radne posete Arilju. On je rekao da će sredinom septembra biti rebalans budžeta, kojim će se odrediti sredstva kojima će Vlada moći da raspolaže do kraja godine, i kojima će se obezbediti normalno funkcionisanje države i saniranje šteta suše.  Srbija je u ozbiljnim problemima. Republički budžet je razoren i samo za normalno funkcionisanje države do kraja godine, za plate, penzije i ostala izdvajanja, potrebno je pronaći 2,5 milijarde evra, koje Srbija u ovom trenutku nema, izjavio je Knežević.

Izvor:Blic

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.
PerSu marketi
Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh