I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Klasici svetske kinematografije na novogodišnjem koncertu Zrenjaninske filharmonije

Tradicionalni novogodišnji koncert Zrenjaninske filharmonije održaće se 4. januara od 20 časova u Kulturnom centru. Ovogodišnji koncert nosi naziv „Velika filmska avantura”, a sa domaćinima će zajedno nastupiti Novosadski Big Bend i tri tenora: Dušan Svilar, naš poznati vokalni solista, Matija Zanata iz Italije i Stevan Karanac, solista beogradske opere, uz dirigentsku palicu Fedoar Vrtačnika.

Roman Bugar i Vlada Đurić

– Publika zna da su svojevremeno Domingo, Pavaroti i Kareras imali veličanstvenu turneju baš pod nazivom „Tri tenora”. Mi smo preuzeli tu ideju, ali ćemo izvesti drugu vrstu muzike. To će biti filmski repertoar, ovog puta svetska kinematografija, a ne ono što ste čuli na Danima piva prethodnih godina, biće nešto sasvim novo. Na sceni će nastupiti oko 50 muzičara, obezbeđeno je profesionalno ozvučenje i siguran sam da će to biti veliki spektakl – izjavio je Roman Bugar, direktor Zrenjaninske filharmonije.

Vlada Đurić, pomoćnik direktora Kulturnog centra Zrenjanin, izrazio je zadovoljstvo što već nekoliko godina prvi program u sezoni koji realizuje ova ustanova jeste baš koncert Zrenjaninske filharmonije.

Fordomanija

Ne mogu da zamislim da na bolji način započenemo sezonu nego sa kvalitetnim progamom i punom salom. Već nekoliko godina od kada Zrenjaninska filharmonija održava koncerte, mi smo uvek partneri, pružamo logistiku ili se ti koncerti održavaju u Kulturnom centru. Poznato je da naš grad ima muzičku školu koju pohađa veliki broj talentovane dece. Kasnije oni nažalost nemaju puno prilika da sviraju u Zrenjaninu i nadam se da će jednog dana kada naš grad ekonomski ojača Zrenjanin dobiti profesionalnu filharmoniju. Kulturni centar će se za to zalagati, jer ovaj grad sa dugom muzičkom tradicijom to zaslužuje – rekao je Đurić.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.
Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh