I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Kikinđani pozvali na „Dane ludaje“ i pivo od bundeve (VIDEO)

Predškolci iz Kikinde obučeni u zanimljive jesenje kostime treću godinu zaredom igrom i pesmom promovisali su manifestaciju „Dani ludaje“ u našem gradu. Mali gosti su i ove godine došli u pratnji tamburaša, a devojke u narodnim nošnjama su građanima delile pitu od bundeve.

U konkurenciji i ludaje iz Mađarske

„Na pragu nam je 34. manifestacija „Dani ludaje“, koja se tradicionalno održava u Kikindi. Ovo je treći put da radimo promociju manifestacije u Zrenjaninu. Zrenjaninci su rado viđeni gosti, a i mi sa zadovoljstvom posećujemo vašu manifestaciju „Dani piva“. Danas smo došli u Zrenjanin da pozovemo sve vaše sugrađane, da u periodu od 19. do 22. septembra dođu kod nas u goste. I ove godine nas očekuje zanimljiv program, a trudimo se i da ga svaki put dodatno obogatimo. Ono od čega ne odstupamo, i što je srž manifestacije, je merenje najteže i najduže ludaje. Najteža bundeva je i dalje ona od 507 kilograma iz 2014. godine. Rekord u dužini je oboren prošle godine, i sada iznosi 295 centimetara, videćemo šta nas očekuje ove godine. Ove godine prvi put stižu i tri pobedničke ludaje iz Mađarske, koje će se takmičiti.“ – naglasila je predstavnica odseka za poslove razvoja grada Kikinde, Olivera Marinkov.

PerSu marketi

„Prvi put sam ovim povodom u Zrenjaninu, pratim svoje dete, i mislim da je ovo najlepši način da se promoviše ova manifestacija. Danas je ovde mešovita grupa iz vrtića „Poletarac“. Deca su uz pomoć roditelja i vaspitača Jelice Mesaroš i Đuđe Janković, pravila ove kostime. Koristili smo jutene džakove, ljuske od kukuruza, suncokrete i šipak, kako bi što lepše dočarali jesen.“- izjavila je  Ana Petkov.

Ove godine i takmičenje u karvingu

„Ono što nas očekuje u petak je defile mališana, i delić te atmosfere vam danas prenosimo, u vidu ove povorke u vašem gradu. U Kikindi je to mnogo masovnije, i u defileu učestvuje preko 500 mališana u jesenjim kostimima. U okviru programa ovogodišnje manifestacije, ponudićemo „Banatski fruštuk“, u okviru kog žene spremaju tradicionalna banatska jela. Takođe imamo i „Evropski kutak“, gde se predstavljaju gradovi iz Srbije, ali i iz regiona. Biće tu i „Gostinska soba“, gde će građani moći da predstave svoja pevačka i druga umeća. Prošle godine nam je novina bila „curving“ (rezbarenje bundeve), a ove godine ćemo organizovati i takmičenje u ovoj disciplini. Takođe, još jedna novina  u okviru programa je promocija kraft piva od bundeve „Beer king“. Naravno velika posećenost se očekuje i tokom nastupa naših poznatih izvođača.“- istakla je Olivera Marinkov.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.
Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh