I love Zrenjanin portal

  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Kikinđani poručili: Drage komšije, Zrenjaninci, dođite nam na „Dane ludaje“

Trideset druga po redu manifestacija „Dani ludaje“ u Kikindi danas je na lep način, uz defile mališana i tamburaša kroz glavnu ulicu, najavljena u Zrenjaninu. Gosti su izazvali pažnju, izmamili osmehe i velikodušnim pozivom Zrenjanincima predstavili ovogodišnji program koji će se odžati od 21. do 24. septembra.

-Prvi put radimo promociju u Zrenjaninu. Do sada smo obilazili Novi Sad, Beograd, Temišvar i Segedin. S obzirom na to da smo komšije, i da smo vas podržali na manifestaciji „Dani piva“, nadamo se da ćete vi, naše drage komšije, doći u Kikindu, i družiti se sa nama u našem gradu. Centralni deo i osnov manifestacije je izbor najteže i najduže ludaje. Rekord je postavljen 2014. godine, kada je izmerena bundeva nod 507 kg uzgajivača Milana Desnice iz Savinog Sela. Najduža tikva je bila 283 centimetara, porodice Pece iz Temerina. Svake godine se proizvođači trude da nadmaše taj rekord, imamo najavu i za ovu godinu, videćemo na samoj manifestaciji. Osim izbora, veoma lep segment je „Banatski fruštuk“ tokom kog se udruženja žena sa teritorije Kikinde takmiče ko će napraviti najlepša slana i slatka jela od bundeve, i druga jela sa jelovnika ovog podneblja. Tu je i deo programa pod nazivom „Evropski kutak“ u kojem učestvuju gradovi koji su zbratimljeni sa Kikindom, kao i gradovi koji su gosti manifestacije, a nisu iz Srbije. U vreme trajanja manifestacije Kikinda je najveća gostinska soba u Evropi, pozivamo vas da dođete, rekla je danas predstavnica Kancelarije za turizam grada Kikinde Jasmina Milankov.

Fordomanija

Manifestacija promoviše sve turističke, privredne i kulturne potencijale grada Kikinde, kao i tradicionalne vrednost podneblja. U prethodnim godinama su imali više desetina hiljada posetilaca, iz susednih zemalja, a tokom prošlogodišnje manifestacije, u jednom danu je zabeleženo više od 4000 prelazaka iz Rumunije, na graničnom prelazu Nakovo – Lunga. Na manifestaciji je učestvovalo više od 1500 proizvođača, a posebnu čar joj svake godine daje oko 500 predškolaca obučenih u kostime, sa maskama od ludaje.

Kompletan program sa najavama gostovanja poznatih izvođača možete pogledati na www.kikinda.org.rs ili na Fejsbuk stranici „Dani ludaje“

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh