I love Zrenjanin portal

  • AD POLET
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Drugi pišu

Kauriću i Vašu ipak oduzeti mandati

Skupština grada Zrenjanina danas je donela odluku da oduzme odborničke mandate Goranu Kauriću (DS) i Tiboru Vašu (LSV), jer se u određenom roku nisu opredelili da li će primati funkcionerski dodatak ili zadržati odbornička mesta.

U nastavku juče započete sednice odbornička većina, koalicije okupljene oko SNS-SPS, glasala je za oduzimanje manadata Kauriću i Vašu na predlog Mandatne komisije, koja se pozvala na mišljenje Ministarstva regionalnog razvoja i na Zakon o radnim odnosima u državnim organima.

goran-kaurictibor-vas-2

Pravdu će potražiti na sudu : Goran Kaurić (DS) i Tibor Vaš (LSV)

PerSu marketi

Kako saznaje RTV, na današnjem nastavku sednice skupštine grada bilo je dosta napeto, a odbornici kojima su oduzeti mandati  mirno su napustili skupštinsku salu u pratnji stranačkih kolega.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Kaurić je u prošlom mandatu bio zamenik gradonačelnika, a od njega je Mandatna komisija zatražila da se u roku od 24 sata opredeli da li će primati funcionerski dodatak ili zadržati odbornički mandat. Kaurić se  nije izjasnio u tom roku, a sinoć je, posle celodnevne rasprave i opstrukcije opozicije, kao novi šef odborničke grupe DS, izjavio da sam vraća mandat, uz napomenu da će pravdu potražiti na sudu.

S istim obrazloženjem usledilo je i oduzimanje mandata odborniku Tiboru Vašu, s tim što je Vaš u prošlom sazivu bio član Gradskog veća i što je odbornik sa liste LSV. Vaš je, pre odlučivanja, najavio da će svoje pravo potražiti na sudu i rekao da je ranije podneo žalbu Agenciji za borbu protiv korupcije.

Odbornici opozicije smatraju da je ovo protipravna odluka i „političko nasilje“, vladajuće većine.

Izvor : Tanjug, RTV

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh