I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Drugi pišu

Kasni izgradnja pijace, trgovci izigrani

Zakupci tezgi na pijačnom prostoru u najvećem zrenjaninskom naselju Bagljaš i vlasnici obližnjih trgovina u tržnom centru ogorčeni su zbog toga što je probijen rok za izgradnju nadstrešnice na pijaci.

Posao je trebao da bude završen do 8. juna, a zbog nepredviđenih okolnosti, radovi su se odužili. Pijačari i trgovci tvrde da im je, od početka uređenja bagljaške pijace, promet drastično opao, jer tezge su privremeno izmeštene na parkiralište iza pijace, tako da građani koji su do sada dolazili automobilima nemaju gde da parkiraju vozila. Zbog toga, umesto na ovu, oni odlaze na glavnu pijacu.

– Promet se jednostavno prepolovio i trenutno ne možemo da pokrijemo ni osnovne troškove. Svi smo na ivici živaca. Iz javnog poduzeća „Pijace i parkinzi“ i gradske uprave su nam poručili da budemo strpljivi. Sad više nije u pitanju strpljenje, već goli opstanak – rekla je za „Dnevnik“ Jasmina Mitrinović, radnica u knjižari koja se nalazi u tržnom centru, tik do pijačnog prostora.

Zakupac kioska koji se nalazi na bagljaškoj pijaci Erika Vesić potvrdila je za naš list da svi trgovci imaju problema zbog toga što su se radovi odužili.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.
PerSu marketi

– Godinu i po dana je prošlo otkako sam zakupila kiosk i ne pamtim gore vreme za poslovanje nego što je to danas. Morala sam da otpustim jednu radnicu jer je teško zaraditi za stanarinu, struju, doprinose, plaće … Dnevni pazar ranije je iznosio oko 65.000 dinara, a sada ne sakupim ni 30.000 dinara – žali se Vesića.

Ni prodavci voća i povrća na tezgama ne kriju ogorčenje.
– Promet nam je ionako bio loš, jer narod nema novca ni za osnovne namirnice, a da ne govorim kako nam je sada. Nadamo se da će izgradnja nadstrešnice što prije biti završena, kako bismo se vratili na staro mesto – istakla je jedna od pijačnih prodavačica.

Direktor JKP „Pijace i parkinzi“ Borivoj Doroslovački izjavio je novinarima da je razlog probijanja roka taj što je pre nedelju dana došlo do izmene tehničkog rešenja, ali da je glavni deo posla već završen. Arhitekta Nebojša Milaković je pojasnio da se trenutno projekat usaglašava sa tehničkim rešenjima proizvođača panela.

– Prethodno smo se suočili s činjenicom da je katastarski fotografski plan bio neprecizan. Tokom izvođenja radova smo tome prilagođavali tehnička rešenja, a sada su samo dani u pitanju, pa da se posao privede kraju – napomenuo je Milaković.
Izgradnja nadstrešnice počela je u aprilu a posao je poveren novosadskom Građevinskom poduzeću „Omega“, čiji iznos ponude je bio 20.786.769 dinara, sa PDV-om. U ovoj firmi su ranije istakli da imaju iskustva u izgradnji pijaca, jer su bili angažovani na izvođenju radova na Najlonskoj i Futoškoj tržnici u Novom Sadu.

Izvor:Dnevnik

 

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh