I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Harmonija Zrenjanin
Vesti Zrenjanin

Kasarna „NH Svetozar Marković Toza“ ugostila 1000 maturanata (VIDEO)

U kasarni „Narodni heroj Svetozar Marković Toza“ u Zrenjaninu svečanom akademijom i smotrom taktičko tehničkih sredstava obeležen je dan Komande za razvoj Banatske brigade.

Organizovana je i poseta blizu 1000 maturanata srednjih škola sa područja Srednjebanatskog okruga koji su na terenu mogli da se upoznaju sa oružjem i oruđem o kojem slušaju u okviru nastave Odbrane i bezbednosti. Pored prikaza naoružanja i opreme Vojske Srbije, na smotri su učestvovale i jedinice  Civilne zaštite, Vatrogasno-spasilačke jedinice, organizacije Crvenog krsta i Savez rezervnih vojnih starešina.

Dan Komande za razvoj banatske brigade obeležava se kada i praznik grada Zrenjanina, 17. novembra

I Taxi Zrenjanin

17. novembra 1918. Prvi bataljon Gvozdenog Puka bio je pred Velikim Bečkerekom. Srpsku vojsku svečano su dočekali Srpsko Narodno Veće na čelu sa dr Slavkom Županskim, sveštenstvo i lokalno stanovništvo. Vojska je marširala ulicom koja je kasnije dobila ime po  Brigadiru Dragutinu Ristiću.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Pukovnik Vladimir Grbić

Nakon smotre je održana svečana akademija na kojoj su se prisutnima  obratili  pukovnik Vladimir Grbić, iz Komande za obuku Vojske Srbije, kao i komandant Komande za razvoj Banatske brigade, potpukovnik Aleksandar Dedić. Čestitke su uputili i gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić (prilikom smotre) i njegov zamenik Saša Santovac.

U kulturno umetničkom delu akademije nastupila je ženska pevačka grupa “Filigrani”, glumci Narodnog pozorišta “Toša Jovanović” Dejan Karlečik i Milan Kočalović, guslar Aleksandar Radović, inače zastavnik Vojske Srbije i Mira Mladenović, solista zrenjaninskog hora “Žene mironosice” koja je otpevala himnu Srbije „Bože pravde“.

 

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh