I love Zrenjanin portal

  • Basicline
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

„Karavan igre“ krajem novembra dolazi i u Zrenjanin

Premijerka Srbije Ana Brnabić označila je u Nišu početak multidisciplinarnog projekta “Karavan igre”, koji će biti održan u 15 gradova Srbije među kojima je i Zrenjanin. Promociji projekta je prisustvovao i gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić.

Brnabićeva, koja je ispred Vlade Srbije promoter projekta, istakla je da je važno stvarati obrazovane i kreativne generacije, a da je “Karavan igre” prilika da se podstaknu i lokalne samouprave i organizacije da ulažu u kulturu, čime se podstiče i turistički potencijal Srbije.

Nacionalna fondacija za umetničku igru iz Beograda, na čelu sa direktorkom Ajom Jung, pokrenula je projekat sa ciljem da kroz umetničke, edukativne i interaktivne programe promoviše umetničku igru, kao jednu od najatraktivnijih umetničkih formi i stub kreativnih industrija u svetu.

I Taxi Zrenjanin

Prema rečima Jungove, ovaj projekat je zamišljen tako da kroz trodnevni program predstavi umetničku igru kroz različite medije i na taj način je približi svim zainteresovanim posetiocima, a predviđene aktivnosti su pozorišne predstave klasičnog baleta i savremene igre, filmski program i izložba fotografija, edukativne radionice, kratki kursevi za decu i mlade…

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.


“Karavan igre” će trajati četiri meseca, od septembra do decembra, a u Zrenjaninu će se realizovati poslednjeg vikenda u novembru tekuće godine.

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić izrazio je zadovoljstvo što će, tokom realizacije projekta, pažnja najšire kulturne javnosti u Srbiji biti fokusirana na Zrenjanin i umetničku disciplinu koja se prepoznaje kao jedna od najvažnijih, ali i benefita koje donosi lokalnom stanovništvu, od rada sa decom i mladima, do animiranja nove pozorišne publike.


Manifestacija “Karavan igre”, osim u Zrenjaninu, biće realizovana i u Nišu, Kragujevcu, Pirotu, Subotici, Vranju, Novom Pazaru, Negotinu, Vršcu, Šapcu, Valjevu, Užicu, Smederevu, Čačku i Kraljevu.

Izvor i foto: zrenjanin.rs

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh