I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Karavan biciklista „Bike for Europe“ posetio Zrenjanin

Karavan biciklista, koji je deo međunarodnog projekta „Bike for Europe“, stigao je juče u naš grad. Biciklisti su došli iz pravca Dimitrovgrada, Pirota, Niša, Velikog Gradišta i Beograda, i obišli Zrenjanin i okolinu, nakon čega su krenuli put Temišvara.

Turistička organizacija grada Zrenjanina priredila je doček biciklistima, u cilju promocije bajk-turizma. U ovom preduzeću kažu da daju na značaju bajk-turizmu jer je on važan za poboljšanje zdravlja naših sugrađana, smanjenje sobraćajnih gužvi, i za zaštitu životne sredine.

„Danas smo se okupili na trgu da promovišemo bicikl turizam, kao jedan od selektivnih oblika turizma. Želimo da sa Sportskim savezom grada Zrenjanina, napravimo jednu pravu promociju, jer Banat zaista to zaslužuje. Imamo izuzetne terene. Imali smo priliku da ugostimo bicikliste iz Turske i Grčke, koji su na proputovanju ka Temišvaru. Oduševljeni su našom prirodom, kulturno – istorijskim spomenicima, kao i gostoprimstvom naših sugrađana. Biciklisti su zasadili drvo masline, u parku kod Mesne zajednice „Dositej Obradović“, kao simbol mira. Evropa mora da se povezuje, pa makar i ovim putem,kroz biciklizam, a poruka kampanje je „Biciklirajmo zajedno“ . Ovo je samo početak jedne nove priče, koju želimo da promovišemo. Trudićemo se da se realizuje svake godine, i da bude sve više učesnika, kaže Jaroslav Stevanov iz Turistička organizacija grada Zrenjanina.

I Taxi Zrenjanin

Izrađuju se nove biciklističke staze i karte Banata koje će biciklistima olakšati put i boravak u našem gradu i okolini. Uskoro će biti održan i kamp za bicikliste, u blizini Kleka.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.
Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh