I love Zrenjanin portal

  • Basicline
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Drugi pišu

Karan : Izgradnja obilaznice na proleće

Nastavak radova na izgradnji obilaznice oko Zrenjanina očekuje se u aprilu 2013, a Ministarstvo građevine i urbanizma obezbedilo je za to 654 miliona dinara, rekao je agenciji Beta pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina Darko Karan.

On je kazao da je dobro to što postoji projektna dokumentacija za most i za nadvožnjak, što znači da bi sledeće godine, početkom građevinske sezone, na obilaznici moglo da se otvore tri gradilišta.

„Prvo gradilište bilo bi od Mihajlovačkog druma do Prvomajske ulice, drugo je most i treće nadvožnjak. Planiramo da to radimo paralelno, jer radovi na mostu zbog sveobuhvatnosti traju dve godine“, kazao je Karan.

„Planiramo da u toku novembra radimo i ulaz u industrijsku zonu Jugoistok, a koji se tiče obilaznice. To će ujedno biti i nekakav zvaničan početak radova na obilaznici“, rekao je Karan.

Do sada je izgrađeno 5,5 kilometara obilaznog puta oko Zrenjanina i jedan nadvožnjak, deo između puteva za Novi Sad i Mihajlova u funkciji je od oktobra 2006. godine, a ostalo je da se uradi još 5,5 kilometara puta, nadvožnjak i most.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.
PerSu marketi

Puštanjem u funkciju obilaznog puta oko Zrenjanina stiču se uslovi za izmeštanje teretnog tranzitnog saobraćaja iz najprometnijih gradskih saobraćajnica, što je godinama unazad stvaralo velike probleme i gužve u gradskom saobraćaju.

Izvor: Tanjug

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh