I love Zrenjanin

  • Dis
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Kapela Sveti Nektarije Eginski pred rekonstrukcijom – ulaganje od pola miliona dinara

ZrBizNet

Kapela posvećena Svetom Nektariju Eginskom, koja je pre jedanaest godina izgrađena i adaptirana unutar kruga zrenjaninske Opšte bolnice “Đorđe Joanović”, uskoro će biti rekonstruisana.

Prema rečima dr Vladimira Arbutinova, pomoćnika direktora za medicinska pitanja zrenjaninske bolnice, sredstva u iznosu od pola miliona dinara za početnu fazu rekonstrukcije spoljašnjeg dela kapele, dobijena su zahvaljujući zalaganju gradonačelnika Zrenjanina, Čedomira Janjića i njegovog saradnika.

PerSu marketi

-Pored spoljašnjih radova, biće uređene i unutrašnje prostorije. Očekujemo dalju pomoć od lokalne samouprave i milion dinara dobrom voljom Njegovog preosveštenstva Nikanora, a uskoro će biti otvoren i žiro račun za one građane koji budu želeli da pomognu. Nakon pribavljanja svih potrebnih dozvola, radovi će morati da počnu najkasnije do marta 2019. godine – rekao je za naš portal dr Arbutinov.

Kapela Sveti Nektarije Eginski je pored pacijenata, otvorena i za sve vernike. Kapela se može posetiti od ponedeljka do subote, a službe se održavaju subotom pre podne.

Svetom Nektariju Eginskom posvećeni su brojni hramovi širom sveta, a vernici sa teškim bolestima svedoče o neverovatnom ozdravljenju.

Molitve Svetom Nektariju prinose najteži bolesnici i zaštitnik je mnogih zdravstvenih ustanova, među kojima je i Onkološki i radiološki institut Srbije. Po pravoslavnom verovanju, među bolestiima čije je isceljenje on pomogao, nalaze se različite vrste malignih bolesti, paraliza, nervna oboljenja, oboljenja bubrega, očiju, Parkinsonova bolest…

Pored toga zabeležena su i njegova čuda u raznim nesrećama i brojna svedočenja vernika o čudesnom ozdravljenju.

Piše: Tivadar Borbelj

 

  • Divider

  • Divider
  • Daruši
Na vrh