I love Zrenjanin portal

  • 3D gradjevinska kuca
  • Pozorište Zrenjanin
Vesti Zrenjanin

Kapaciteti zrenjaninskog Prihvatilišta za beskućnike neprestano popunjeni

U Prihvatilištu za odrasla i stara lica u kriznim situacijama, odnosno za beskućnike i prosjake u Zrenjaninu, trenutno je smešteno 14 korisnika.

–   To je trenutno optimalan broj osoba kojima može da se pruži dovoljan komfor budući da je zvaničan kapacitet 10 osoba. Broj korisnika se menja, odnosno raste ili pada bez određenog pravila, ali zimi je uglavnom veći. Trudimo se da nikoga ne ostavimo na ulici ili u kriznoj situaciji u kojoj se našao, kaže Ana Čkonjević Gilezan, stručni saradnik Centra za socijalni rad.

O primanju u  prihvatilište odlučuje služba Centra za socijalni rad Zrenjanin kojoj se pomenuta lica obraćaju sa zahtevom, a procenu mogu da izvrše i stručna lica na terenu. Licima smeštenim u Prihvatilište obezbeđeni su smeštaj, tri obroka, garderoba, lekovi odnosno terapija ukoliko je potrebna, i druga stručna pomoć, kaže Aleksandra Salma – takodje stručni radnik Centra za socijalni rad.

I Taxi Zrenjanin

Rad prihvatilišta se finansira iz budžeta Grada, a donacije u vidu sredstava za ličnu higijenu, sredstava kućne hemije, deterdženata i garderobe, uvek su dobrodošle – kažu u ovoj ustanovi.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Budući da broj korisnika iz godine u godinu raste Gradska uprava je  dodelila parcelu za izgradnju novog prihvatilišta. Trenutno je u izradi projekat za novi objekat u Ulici Franje Kluza, kapaciteta za 25 korisnika,  koji će zadovoljavati sve standarde u skladu sa specifičnim potrebama korisnika.
 
               Parcela u Ulici Franje Kluza
Korisnici u Prihvatilištu mogu da borave do 6 meseci. Za to vreme moraju da se poštuju pravila boravka koja se odnose na održavanje lične higijene, higijene prostora, čuvanja ličnih stvari, kao i da se uvažavaju i poštuju potrebe drugih korisnika. Među najstrožim pravilima spada i to da nema izlazaka posle 22 časa kao i da je strogo zabranjeno konzumiranje alkohola ili dolazak u alkoholisanom stanju. Radno sposobni korisnici uglavnom sami pronalaze sezonske poslove kojima sebi obezbeđuju kakva-takva primanja.

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
Picerija Aquarius
Halo Taxi Zrenjanin
Diksi Picerija
  • Divider

  • Divider
Na vrh