I love Zrenjanin

  • Centar Lux
  • Aviv park Zrenjanin
  • Kuća zdravlja
Vesti Zrenjanin

Kapaciteti prihvatilišta za beskućnike maksimalno popunjeni, nijedno lice neće ostati na ulici

Kapacitet zrenjaninskog prihvatilišta za beskućnike ovih dana je maksimalno popunjen, štaviše u objektu predviđenom za maksimalno 13 korisnika, trenutno boravi 23.

Zima je adekvatno i spremno  dočekana tako da nijedno lice koje ispunjava uslove nije na ulici, odnosno prepušteno samo sebi, a radnici centra su u stalnoj pripravnosti. Zbog pomenutih potreba obezbeđeni su i pomoćni ležajevi.

 

PerSu marketi

 

Pored korisnika koji su u prihvatilište primljeni iz uobičajenih razloga kao što su nemanje objekta za život, stanovanje u neuslovnom objektu ili nemanje staratelja u slučaju bolesti ili nepokretnosti ovde su trenutno i osobe koje čekaju na smeštaj u neku drugu ustanovu poput Gerontološkog centra i slične ustanove.

 U prihvatilištu postoji stalna potreba za donacijama u vidu tople garderobe, čarapa, pidžama, kaputa, trenerki i slično kao i sredstava za higijenu. Zainteresovani ovakvu vrstu pomoći mogu doneti  lično u ulicu Sremčeva 2 ili se informisati putem telefona 064/64-88-112.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Kućni red na prvom mestu

O primanju u prihvatilište odlučuje služba Centra za socijalni rad Zrenjanin kojoj se pomenuta lica obraćaju sa zahtevom.  Lica koja se primaju u centar ne moraju nužno da budu bez ikakvog smeštaja već i ako žive u neuslovnim objektima, a procenu mogu da izvrše i stručna lica na terenu. Licima smeštenim u Prihvatilište obezbeđeni su smeštaj, tri obroka (dva suva i jedan kuvan iz narodne kuhinje), garderoba, lekovi odnosno terapija ukoliko je potrebna i druga stručna pomoć.

Korisnici u Prihvatilištu mogu da borave do 6 meseci. Za to vreme moraju da se poštuju pravila boravka koja se odnose na održavanje lične higijene, higijene prostora, čuvanja ličnih stvari, kao i da se uvažavaju i poštuju potrebe drugih korisnika. Među najstrožim pravilima spada i to da nema izlazaka posle 22 časa kao i da je strogo zabranjeno konzumiranje alkohola ili dolazak u alkoholisanom stanju. Radno sposobni korisnici uglavnom sami pronalaze sezonske poslove kojima sebi obezbeđuju kakva-takva primanja.

Namensko prihvatilište u ulici Franje Kluza

Budući da broj korisnika iz godine u godinu raste Gradska uprava je dodelila parcelu za izgradnju novog prihvatilišta.   Obezbeđena je sva potrebna dokumentacija za lokaciju na kojoj treba da se izgradi  objekat većeg kapaciteta i uslova prilagođenih za prihvatilište. Novo prihvatilište treba da se izgradi u ulici Franje Kluza, a predviđeno je da ima muški i ženski paviljon, najmanje 25 ležajeva, vešeraj, dnevni boravak i druge namenske prostorije što u postojećem objektu nije slučaj.

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh