I love Zrenjanin portal

  • Nexe
  • Univer export
  • Harmonija Zrenjanin
Vesti Zrenjanin

Kapacitet zrenjaninskog azila popunjen, udomljavanjem do manjeg broja napuštenih životinja

Sa teritorije opštine Zrenjanin u toku 2018. godine sa javnih površina sklonjena su 1262 psa što je cifra koja se poklapa sa prosekom od prethodnih godina. Kapacitet zrenjaninskog azila je popunjen, a od januara Zoohigijeskoj službi prijavljena su 202 ujeda.

Šta se dešava sa psom ako ne bude udomljen, trenutnom stanju azila i najadekvatnijoj soluciji za smanjenje ovog problema, razgovarali smo sa Danijelom Tančić, PR menadžerom JKP „Čistoća i zelenilo“.

– Prihvatilište ima kapacitet za 200 pasa i trenutno je popunjen. Uslovi u kojima borave napušteni psi i mačke u prihvatilištu dosta su dobri. Svih šest dvorišta imaju korita sa vodom, dok se u tri nalaze betonski bazeni koji služe za napajanje i rashlađivanje tokom letnjih temperatura. Psi se hrane dva puta dnevno i to granulama i hlebom i mlevenim kostima. Hrane ima uvek u dovoljnim količinama za potrebe pasa. Boksovi se peru svakodnevno i dezinfekuju odgovarajućim dezinfekcionim sredstvima. Veterinarska stanica je zadužena da vrši usluge sterilizacije pasa, kastracije, vakcinacije protiv besnila, čipovanja, posmatranje pasa zbog sumnje na besnilo, kao i da vrši lečenje istih – izjavila je Danijela Tančić.

I Taxi Zrenjanin

Pas koji se uhvati na javnoj površini provede u karantinu 15 dana, a potom se steriliše i daje na udomljavanje.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

– Ukoliko se pas ne udomi ulazi u CNR program koji podrazumeva hvatanje napuštenih i izgubljenih životinja, sterilizaciju, vakcinaciju protiv besnila, tretman protiv endoparazita i ektoparazita, obeležavanje i vraćanje zdravih životinja na područje na kojem su uhvaćeni, osim na lokacije dečijih vrtića, školskih dvorišta i bolnica. Ukoliko se skloni sa javne površine pas koji je čipovan, pronalizi se i poziva njegov vlasnik da dođe po njega i plati preuzimanje psa iz prihvatilišta prema važećem cenovniku preduzeća – rekla je Danijela Tančić.

Efikasan način za smanjivanje broja napuštenih pasa na ulicama grada jeste udomljavanje koje se promoviše od početka rada Prihvatilišta.

– Ovim putem želimo da pozovemo građane koji žele da udome kućnog ljubimca da se jave na broj telefona Prihvatilišta 064/811-68-78 ili da dođu lično u prihvatilište (ul.Tihomira Ostojića bb). Udomljavanje pasa je besplatno i vrši se svakog dana sem nedelje u periodu od 10-14 časova. Ove godine građani su udomili 110 pasa, a za udomljavanje je potrebno da građani ponesu ličnu kartu i potpišu ugovor o udomljavanju nakon čega dobijaju psa koji je vakcinisan i čipovan – naglasila je Danijela Tančić.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh