I love Zrenjanin portal

  • Basicline
  • 3D gradjevinska kuca
  • Harmonija Zrenjanin
Vesti Zrenjanin

Kako je zbog jednog grafita Zrenjanin dospeo u centar pažnje Evrope (VIDEO)

Zrenjaninsko naselje Bagljaš poslednjih godina u više navrata bilo je u centru pažnje kada bi zidovi pojedinih zgrada ili garaža osvanuli ukrašeni grafitima.

Ionako mnogi ljudi ovaj način izražavanja poistovećuju sa  neumesnim navijačkim pamfletima ili predizbornim parolama, grupa ili grupe momaka i devojaka koje se na ovaj način predstavljaju u svom naselju i koji kategorički žele da ostanu anonimni ipak su izazivali samo pozitivne reakcije. Tako su postepeno na zidovima nastajala prava mala umetnička dela u vidu likova Nikole Tesle, Mihajla Pupina, Zorana Radmilovića, Pavla Vujisića i Miodraga Petrovića Čkalje itd.

Jedan grafit je ovih dana dospeo u centar pažnje malo Evropske, a potom malo više domaće javnosti iako zapravo već pet godina krasi zid jedne od garaža u pomenutom naselju u Zrenjaninu. Mural sa likovima iz serije „Mućke“ na svom Twitter nalogu pohvalio je glumac Džon Čalis (John Challis – Boysie u istoj seriji) te su mnogi požurili da „retvituju“ njegovu objavu. Upitali smo građane koji žive u naselju Bagljaš kako im se sviđa ovaj način izražavanja ideja i mašte te da li im ovakvi grafiti bar malo ulepšaju dan.

PerSu marketi

 

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh