I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Harmonija Zrenjanin
Vesti Zrenjanin

Kako danas izgledaju pogoni bivšeg Žitoprodukta

Delove nekadašnjeg zrenjaninskog giganta „Žitoprodukt“, pekaru i mlin,  pre 7 godina zakupila je slovenačka firma „Don don“.

Poslednje dve godine ta kompanija zakupljuje i  silose, praktično ceo pogon “Žitoprodukta”. Dnevno se u mlinu samelje 200 tona pšenice, dok se na godišnjem nivou otkupi 70 000 tona sa ovog područja. Od početnih  10.000 jedinica danas se na 4 proizvodne linije proizvodi njih  50.000 čime se pokriva 60% zrenjaninskog tržišta te se snabdeva područje Kikinde, Novog Sada i njihovih naselja u okruženju.

I Taxi Zrenjanin

U ovim pogonima trenutno je zaposleno 200 radnika i to 80 u pekari, 50 u silosu i mlinu i 60 u spoljnim distribucijskim i komercijalnim delatnostima.

–  Glavni izazov je status cele kompanije, proces koji se vrši i stečajni postupak, jer to na neki način onemogućava prave strateške investicije na ovoj lokaciji. Svi se nadamo da će to što pre biti razrešeno i da se na toj platformi investira u osavremenjavanje celog proizvodnog procesa. Što se tiče pravne pomoći u tom pravcu  imamo i obećanja o podršci gradske uprave – kaže Aleš Mozetić direktor kompanije „Don Don“.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

 

Saradnja sa primarnim proizvođačima pšenice

Mozetić je naveo i uspešnu saradnju sa primarnim proizvođačima koja je iz godine u godinu sve bolja. – Nama je u strukturi meljave potrebna i bolja vrsta pšenice, ne samo prinosna i stočna i to stimulišemo plaćanjem boljih cena, tako da svake godine to ide na bolje tako da i nema potrebe da pšenicu dovozimo iz drugih krajeva.

Aleš Mozetić i gradonačelnik Čedomir Janjić

 

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh