I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Kad se vredne ruke slože – Kako su Mužljanci ulepšali svoje naselje (FOTO)

U nizu tradicionalnih radnih akcija povodom obeležavanja Dana planete, u Mužlji se i ove godine okupilo desetak udruženja i civilnih organizacija, koje su očistile i ulepšale nekoliko zelenih površina u naselju.

Učesnici su za naš portal izjavili, da pored brige o očuvanju životne sredine, ove akcije sa sobom nose i dokaz zajedništva, koje mogu da posluže kao primer mnogim dolazećim generacijama.

PerSu marketi

Akcije uređenja – koje su podržane isključivo od strane dobrih ljudi i Saveta Mesne zajednice – započete su ispred zgrade Mesne zajednice i u parku pored katoličke crkve. Vredni članovi Saveta MZ i Mesnog odbora Saveza vojvođanskih Mađara su pokosili travu, okrečili su drveće i spomenike, i ofarbali žardinjere i klupe.

Ispred i u dvorištu nekadašnje „Piroš Čizme“, vredni članovi Udruženja negovatelja starih običaja „REMUS“, Omladinskog Foruma, Udruženja lovaca, OO Crvenog krsta i Udruženja starosnih i invalidskih penzionera pokosili su travu, okrečili su drveće, očistili oluke i vršili sitne popravke na svojim prostorijama, dok su članice pomenutih organizacija za to vreme ulepšavale baštu i sadile cveće.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Vredni su bili i predstavnici KUD „Petefi Šandor” i Kluba slikara amatera, dok su najmlađe Mužljanke, igračice Ženskog Rukometnog Kluba „Lehel” – zajedno sa svojim roditeljima – uređivale i ulepšavale rukometni teren i svlačionice.

Da radne akcije uređenja ne treba da traju samo jedan dan, pobrinule su se članice Kluba Žena, koje su tokom jučerašnjeg dana uredili okolinu spomenika podignutog mužljanskim borcima koji su stradali u Drugom svetskom ratu. Njima su se pridružili i članovi Dobrovoljnog-vatrogasnog društva Mužlja, koji su ulepšavali svoje prostorije i zelenu površinu oko njihove zgrade.

Lepo prolećno vreme, marljivi učesnici i zadovoljni meštani. To je rezultat akcija uređenja i ulepšavanja zelenih površina u ovom naseljenom mestu, jer „Kad se vredne ruke slože, sve se može!”.

Piše: Tivadar Borbelj

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh