I love Zrenjanin

  • Centar Lux
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Drugi pišu

Kacin:Očekujem rasplet u Jugoremediji

Izvestilac Evropskog parlamenta Jelko Kacin izjavio je tokom današnjeg obilaska Jugoremedije da je ta poseta za njega dragocena i da očekuje brz rasplet krize te farmaceutske fabrike.

Kacin je u Zrenjaninu ukazao da su dvojica njenih funkcionera pritvorena „na osnovu famoznog člana 359 koji se u zadnje vreme često zloupotrebljavao za potrebe reketiranja i vršenja pritiska na investitore u Srbiji, a oni koji bi to rekli su, po pravilu, dobili mogućnost da o tome razmišljaju u samoći na duže vreme“ – u zatvoru.

Kako je rekao, za takvu Srbiju nema mesta u EU, i nastavio: „Srbija mora konkretnim odlukama i postupcima ubediti države članice EU da je privržena i posvećena približavanju i poštovanju zakona i da ne dozvoljava zloupotrebu zakona za pojedinačan interes, protiv šireg društvenog interesa“. Jugoremedija je u velikoj finansijskoj krizi, zaposleni mesecima ne primaju platu, malo ih uopšte dolazi na posao, a vršilac dužnosti direktora Zdravko Deurić i još troje rukovodilaca su početkom meseca uhapšeni zbog sumnje  da su preduzeće oštetili za 600.000 evra.

Izvor : Vesti online

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.
Fordomanija
Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh