I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Harmonija Zrenjanin
Drugi pišu

„Jugoremediji“ isključena struja

Zbog milionskih dugova, „Elektrovojvodina“ je u sredu morala da posegne za makazama i uskrati dalju isporuku električne energije zrenjaninskoj fabrici lekova „Jugoremedija“. To može da izazove nesagledive posledice po postrojenja i opremu ove farmaceutske kompanije. Ali, i ugrozi planove za ponovno pokretanje proizvodnje u pogonima koji ne rade skoro godinu dana, pišu „Večernje novosti“.

Menadžment se po ovom pitanju ne oglašava, a oko 460 radnika koji su već dugo na prinudnom odmoru i nisu dobili plate godinu dana, strahuju da je isključenje struje završni čin agonije fabrike.

– Bez struje smo ostali u najgorem trenutku, uoči zimske sezone, kada usled smrzavanja mogu da nastupe katastrofalne štete. Ugroženi su hidrantni sistemi i vodovod, ali i lekovi uskladišteni u magacinu, sistem grejanja i oprema – upozorava Aleksandar Bosiljko, inženjer održavanja u „Jugoremediji“.

PerSu marketi

„Jugoremedija“ – slika iz „srećnih vremena“

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Radnici „Jugoremedije“ pokušali su prošle nedelje da se samoorganizuju mimo tri sindikata i bez mešanja menadžmenta. Njih stotinak, na skupu u fabričkoj menzi, izabrali su predstavnike sa ciljem da kod lokalne, pokrajinske i republičke vlasti izdejstvuju mere za spas firme i pokretanje proizvodnje. Njihova nastojanja, međutim, ostaju bez rezultata. Firma tone u sve dublju krizu, uz pasivan odnos države, koja ima 42 odsto akcija u preduzeću. Račun „Jugoremedije“ u blokadi je skoro godinu dana, za oko 650 miliona dinara.

Dugovanja „Jugoremedije“ znatno su veća od procenjene vrednosti fabrike. Zbog kredita kod jedne banke od 7,5 miliona evra, pod hipotekom je sva fabrička imovina, a sve su češće najave da će bankari veoma brzo podneti zahtev za pokretanje stečajnog postupka u „Jugoremediji“.

Izvor : Večernje novosti, Sl. Pašić

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh