I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Harmonija Zrenjanin
Vesti Zrenjanin

„Jugoremedija“ na ivici kolapsa

Generalna direktorka zrenjaninske fabrike lekova „Jugoremedija“, Jelena Jovanov uputila je danas pismeni apel najvišim državnim i pokrajinskim zvaničnicima i institucijama u cilju sprečavanja propasti ove farmaceutske kuće. Jovanov je upozorila predsednika države, premijera, ministarstva, pokrajinske sekretarijate, Privrednu komoru Srbije i mnoge druge institucije, da Jugoremediji preti katastrofa jer je fabrika već deset dana bez struje.

„Jugoremedija“ nekad – u fazi proizvodnje

 – Iako „Jugoremedija“ ima neizmirenih obaveza po osnovu isporuke električne energije, ja sam kao novoimenovani generalni direktor zatražila pomoć preko organa lokalne samouprave da svojim autoritetom i garancijama posreduju u rešavanju gore iznetog problema. Uz sve njihove i moje napore još uvek se nije uspostavio kvalitetan kontakt sa direktorima „Elektrovojvodine“ Novi Sad. Jedino je izvestan sastanak sa generalnim direktorom „Elektrodistribucije“, Srđanom Kruževićem,  zakazan za 06.12.2012.godine.

I Taxi Zrenjanin

Jovanov međutim kaže da će do tog datuma biti kasno jer temperatura konstantno pada i ugrožava zalihe lekova, sirovine i sve sisteme u kojima su azot i voda.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

APEL REPUBLIČKOJ DIREKCIJI ZA ROBNE REZERVE : HITNO IZMESTITI LEKOVE

Poseban apel upućen je Republičkoj direkciji za robne rezerve u čija skladišta bi trebalo hitno izmestiti lekove, jer kako je generalna direktorka navela : „Ne može da prihvati veliku odgovornost za čuvanje tuđe robe u skladištu, ukoliko ne postoje elementarni uslovi za njihovo skladištenje“.

Obezbeđivanje elementarnih uslova među kojima je prioritetno uključenje struje, dalo bi prostor za razmatranje rešavanja nagomilanih problema. U suprotnom, Jugoremediji preti kolaps, navedeno je takođe u današnjem saopštenju povodom kojeg se još nijedna od apelovanih strana nije oglasila.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh