I love Zrenjanin portal

  • Nexe
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Aktuelno

Jubilarni 10. put održana Međunarodna internet konferencija AIIT 2020

U Zrenjaninu je održana jubilarna 10. Međunarodna konferencija o primenjenim informacionim i Internet tehnologijama AIIT 2020 (10th International conference on Applied Information and Internet Technologies (AIIT 2020).

Milica Mazalica, Velibor Premčevski i prof. dr Dalibor Dobrilović (Foto: Goran Gecin)

MEĐUNARODNA SARADNJA

Organizator konferencije je bio Tehnički fakultet „Mihajlo Pupin“ Zrenjanin. Ova konferencija se održava tradicionalno već deset godina, a koorganizatori konferencije su Fakultet za Informacione i komunikacione tehnologije FICT, Univerzitet „Sveti Kliment Ohridski“ (Bitola, Makedonija), Nacionalni istraživački tehnički univerzitet, Institut za visoke tehnologije (Irkutsk, Rusija), Matrosov institut za dinamiku sistema i teoriju upravljanja SB RAS (Irkutsk, Rusija) i Inženjerski Fakultet, Jugozapadni univerzitet „Neofit Rilski“ (Blagoevgrad, Bulgaria).

Predsedavajući AIIT konferencije ove godine je bio prof. dr Dalibor Dobrilović (Tehnički fakultet “Mihajlo Pupin”, Zrenjanin, Srbija), a ko – predsedavajući prof. dr Jevgenij Čerkašin (Institut za visoke tehnologije, Irkutsk, Russia) i prof. dr Andrijana Bocevska (Fakultet za Informacione i komunikacione tehnologije FICT, Bitola, Makedonija).

PerSu marketi

Sve informacije o održanoj konferenciji, prihvaćenim radovima, kao i sami radovi, mogu se naći na veb stranici AIIT 2020 konferencije na adresi http://www.tfzr.uns.ac.rs/aiit/.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Milica Mazalica i Goran Gecin

PRVI PUT U VIRTUELNOJ FORMI

Budući da je u skladu sa situacijom u vezi sa pandemijom COVID – 19 bilo nemoguće održati klasičnu naučno -stručnu konferenciju‚sa fizičkim prisustvom. Tako da je ove godine konferencija održana u potpuno virtuelnoj formi.

RADOVI IZ ŠVEDSKE, V. BRITANIJE, INDIJE…

Radovi, koji su priihvaćeni na konferenciji, prezentovani su u formi video prezentacije ili poster prezentacije u elektronskom obliku. Oni su postavljeni na sajtu AIIT 2020 konferencije na pomenutoj adresi i tako dostupni široj javnosti.

Prihvaćena su 53 rada sa autorima iz 19 stranih zemalja i Srbije. Od radova koji dolaze od autora iz stranih stranih zemalja zastupljene su sve države bivše Jugoslavije (Makedonija, Slovenija, Hrvatska, Crna Gora, BiH) i zemlje regiona (Rumunija, Mađarska, Bugarska), ali iz zemlje iz EU (Švedska, Slovačka, Velika Britanija), kao i Indija, Rusija, Kanada, SAD, Kina, Šri Lanka, Irak i Egipat.

Centralni deo konferencije održan je 16. oktobra kada je pored pomenutih formi radova, konferencija održana i u obliku video konferencije na kojoj je u tri onlajn video sesije prezentovano ukupno 18 radova u trajanju od 7 sati. Svakoj sesiji prisustvovalo je preko 20 učesnika (posmatrača i izlagača).

Goran Gecin i Milica Mazalica

PREDSEDAVAO PROF. DR DALIBOR DOBRILOVIĆ

U organizaciji AIIT 2020 video konferencije učestvovali su predsedavajući AIIT 2020 prof. dr Dalibor Dobrilović, u ulozi moderatora, kao i članovi organizacionog odbora konferencije zaduženi za tehničku podršku: Milica Mazalica, Goran Gecin, Ivan Palinkaš i Velibor Premčevski (asistenti i saradnici Tehničkog Fakulteta „Mihajlo Pupin“ Zrenjanin).

 

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh