I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Kultura

Reditelj i glumac Jovan Caran dobitnik nagrade za životno delo “Mali princ”

Sinoć je u Dečijem pozorištu Subotica zvanično otvoren 28. Međunarodni festival pozorišta za decu, manifestacija koja je svojim umetničkim dostignućima i doprinosom lutkarstvu stekla veliki ugled širom Evrope. Po ustaljenoj tradiciji na svečanom otvaranju Festival dodeljuje prestiižne nagrade „Mali princ“ koje se dodeljuju za životno delo.

Foto: subotica.info

Ovogodišnji dobitnici su reditelj i glumac Jovan Caran, i kreatorka lutaka, kostima i scenografije Ljudmila Konstantinova Hense, iz Kazahstana. Nagrade je uručio gradonačelnik Subotice, Stevan Bakić.

Povelju za život posvećen stvaralaštvu za decu, posthumno je dodeljena reditelju Dragoslavu Todoroviću, nagradu je primila Erika Janović, saradnica Dragoslava Todorovića.

I Taxi Zrenjanin

– “Mali princ” je najveće priznanje u lutkarstvu. To što je pripalo meni, velika je čast ne samo za mene, nego i za Narodno pozorište “Toša Jovanović”, u kom sam proveo svoj radni i kreativni vek. Verujem da je to veliko priznanje i za Zrenjanin – rekao je Jovan Caran – Denis.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Foto: subotica.info

Reditelj i glumac Jovan Caran rođen je 1951. u Zrenjaninu, gde je radio u lutkarskom pozorištu “Toša Jovanović” kao glumac – lutkar od 1974. godine do penzionisanja koje ga nije sklonilo sa scene niti umanjilo njegov stvaralacki duh.

Igrao je u gotovo svim predstavama Lutkarskog pozorišta. Osvojio je 30 nagrada na raznim festivalima – za glumu, dizajn lutaka, scenografiju, režiju, lutkarski tekst…

Do sada je u bogatoj karijeri režirao oko 50 predstava, većinu upravo u Zrenjaninu. Radio je i u kikindskom pozorištu, gde je realizovao deset predstava.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh