I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Harmonija Zrenjanin
Vesti Zrenjanin

Još se ne zna kuda će prolaziti autoput Zrenjanin – Beograd

Vlada je pripremila odluku o izgradnji auto-puta Beograd-Zrenjanin zbog privrednog razvoja i investicija koje se očekuju u Vojvodini, kaže resorna ministarka. Trasa tog auto-puta neće biti na zemljištu PKB-a, izjavila je ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

Odgovarajući na pitanje novinara zašto je država prodala pacele kod Zrenjanina Al Dahri na mestu gde je planirana izgradnja brze saobraćajnice, a koje će zbog toga morati da otkupljuje, Mihajlović je rekla da se odustalo od izradnje brze saobraćajnice i da je odlučeno da se gradi autoput.

Navela je da je odluka o brzoj saobraćajnici doneta pre dve godine, ali da taj projekat niti je urađen, niti je počeo, te da su Vlada Srbije i Pokrajinska vlada odlučile da se gradi auto-put koji neće biti na zemljištu PKB-a koji je kupila Al Dahra

PerSu marketi

“Niko još ne zna kuda će ići auto-put, ne može da prolazi kroz mala mesta i te deonice pored parcela na koje vi mislite, odnosno na zemljištu PKB, ne možete tu praviti autoput”, rekla je Mihajlović.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Projekat za autoput tek treba da urade stručnjaci, kaže ministarka koja je novinarku upitala odakle ona onda zna kuda će biti njegova trasa.

Kada gradite autoput, kaže ministarka, ne gledate trenutno da li vam se sviđa koja je kompanija u neposrednoj blizini, nego gledate privrednu aktivnost.

“Nisam takav genije kao vi i ne znam kuda će ići autoput. Za to postoje stručnjaci, mada smo imali neke ministre koji su pravili kuda će ići Koridor 11. Postoji struka koja će dati predlog najmanje dve linije”, kaže Mihajlović i dodaje da će autoput biti na potpuno novoj lokaciji od one planirane za brzu saobraćajnicu.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh