I love Zrenjanin

  • Centar Lux
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Najnovije vesti

Još nema dogovora o rušenju kuće Filkovića

Zgrada u glavnoj ulici na broju 26, poznata kao Kuća Filkovića danas je u svom najgorem izdanju. Ogroman zjap na krovu izgleda sablasno, a reklamna cerada koja je jedno vreme skrivala „lice“ objekta sada visi u parčadima.

Iako postoje naznake da će objekat biti suršen, dogovor sa jednim od 12 vlasnika, preduzetnikom Sredom Pajićem, još uvek nije postignut.

filkovic

Podsećamo da je Grad Zrenjanin ponudio sporazum o rušenju koji je potpisalo 11 vlasnika, a da se na dvanaesti potpis i dalje čeka.

Fordomanija

Pajić je taj sporazum nazvao „fantomskim“, ponudivši predsednici Skupštine grada dr Eleonori Marjanović uslove pod kojim pristaje na rešenje problema.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

– Predlažem da zbog bezbednosti sugrađana i izgleda grada zajednički srušimo navedenu zgradu i zajedno pronađemo potencijalnog investitora; da zajedno dogovorimo i uskladimo kriterijume i cene unutar navedenog sporazuma gde postoji nekoliko nelogičnosti i protivpravnih predloga.Naime, cena kvadratnog metra stana u dvorištu je 50% viša od cene mog stana u glavnoj ulici, naveo je tada Pajić.

On je tada zatražio i da sa Gradom zameni svoj prostor u navedenoj zgradi za prostor na drugom mestu, i da se sa budućim investitorom dogovori o zameni svog prostora za prostor u budućoj novoizgrađenoj zgradi.

Na ovo pismo do danas nije dobio odgovor, ni naznaku da je njegova ponuda uzeta u razmatranje.

– I dalje stojim iza svih mojih ponuda. Kao prelazno rešenje, dao sam predlog da se zgrada sruši kako bi se sklonilo ruglo u našem gradu, i sačuvala bezbednost naših građana, rekao je Pajić za I love Zrenjanin.

Na pitanje da li ima pomaka u dogovorima, gradonačelnik Zrenjanin Čedomir Janjić je kratko rekao da sudbina te zgrade mora biti rešena u ovoj godini i da će grad to učiniti bez obzira na trenutni zastoj.

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh