I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

JKP „Čistoća i zelenilo“ Zrenjanin spremno dočekuje zimu

Zimska služba JKP „Čistoća i zelenilo“ Zrenjanin, radiće u periodu od 01. novembra 2020. godine do 01. aprila 2021. godine i spremno dočekuje zimu.

Programom održavanja ulica u zimskom periodu, predviđeno je iznošenje snega iz ulica užeg centra grada, čišćenje i uklanjanje snega i leda sa javnih površina (trotoari, parkinzi, biciklističke staze, stepeništa na mostovima i nadvožnjacima), posipanje javnih površina odgovarajućim sredstvima (so i kameni agregat, tečni kalcijum-hlorid, tečnost protiv smrzavanja) radi sprečavanja stvaranja poledice i kliznih mesta, razgrtanje i odnošenje snega iz užeg centra grada kada snežni pokrivač dostigne 50 cm ili smeta pešacima, biciklistima i ostalim učesnicima u saobraćaju.

Prema programu rada, za održavanje grada u zimskom periodu biće angažovan veći broj radnika, a od mehanizacije su spremni: kamion „Zastava“, kiperi, traktori različitih veličina i snaga (MTT 560, Belarus, Dajc, Solis i Antonio Carraro, koji su opremljeni daskama za guranje snega i posipačima), rovokopači opremljeni daskom za guranje snega, Bob-Cat, top za sneg i mini čistilica.

PerSu marketi

Za predstojeću zimu, obezbeđeno je 120 tona soli i 60 tona kamenog agregata. Po gradu je lociran i određen broj spremnika za so u koje može da se odloži 1000 kg soli, a isti omogućavaju efikasniji rad zimske službe. Stepen angažovanosti zimske službe zavisiće od vremenskih uslova. Prioritet održavanja u zimskoj službi imaju ulice iz prvog stepena održavanja (uži centar) i svi mostovi iz programa održavanja, javno prometne površine uz magistralu i ostale javno prometne površine iz programa drugog stepena održavanja. Svim javnim ustanovama i Mesnim zajednicama, obezbeđeno je  po 100 kg soli, koju se preuzimaju u prostorijama JKP „Čistoća i zelenilo“ Zrenjanin – saopšteno je iz ovog preduzeća.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.
Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh