I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Harmonija Zrenjanin
Vesti Zrenjanin

Jezero Čepel – raj za ribolovce i oaza mira na 10-tak minuta od centra grada (VIDEO)

Jedna od omiljenih destinacija Zrenjaninaca ali i gostiju iz cele Srbije i susednih zemalja je jezero Čepel.

Čepel je jedno od tri jezera na južnom obodu grada u naselju Mužlja koje u žargonu svi podrazumevaju pod zajedničkim imenom „Peskara“. Međutim uz Čepel ovom kompleksu pripada i tzv „kod Kovačevića – malo jezero“ i velika Peskara „Didula“ kao zvanično gradsko kupalište.

Čepel je kao i ostala jezera nastao pre 50 do 60 godina kada je počela eksploatacija peska i nadolaženje podzemnih voda, a nakon što je eksploatacija prestala jedno vreme bio je pravo ruglo, mesto koje su mnogi zaobilazili ili su tu krišom bacali smeće i šut.

I Taxi Zrenjanin

Oko 2004. godine grupa entuzijasta okupljena u Klubu sportskog ribolova „Banat“ za kratko vreme i uz mnogo rada pretvorila je ovo područje u ono što je danas, atraktivnu lokaciju koja mami kako predstavnike ljudske vrste tako i mnogobrojne životinjske vrste, kopnene, vodene, krilate, a ni bogatstvo biljnog sveta nije zanemarivo.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Jezero ima površinu od 10,6 Ha, 18 pozicija za pecanje, poznato je po šaranima i amurima teškim i preko 20 kg.  U jezeru žive i tolstolobik, štuka, som, smuđ, bandara, zlatni karaš, babuška, deverika, krupatica, bodorka, linjak i crvenperka. Na jezeru svoj mir imaju i labudovi, galebovi, ćubasti gnjurci i druge vrste ptica

–  Čepel je raj za ljubitelje prvenstveno šaranskog ribolova, prebogato je ribljim fondom. Ribolovcima je na raspolaganju 18 pozicija, napravljenih i raspoređenih po pravilima Svetske ribolovačke organizacije (FIPSed). To je mesto gde uživaju ne samo ribolovci već i njihovi prijatelji koji ne moraju obavezno da budu i ljubitejli ribolova, članovi porodice i slično ali svi rado provedu dan, dva, sedam ili čak ceo godišnji odmor na nekoj od pomenutih pozicija na kojima je pored ribolova omogućeno i kampovanje – kaže Slavko Čolak potpredsenik KSR „Banat“ jedan od začetnika ideje o revitalizaciji ovog prostora.

Na jezeru važi pravilo „Ulovi, slikaj i vrati“

Epidemija korona virusa ove godine uticala je na mnoge oblasti i ekonomske pokazatelje. U slučaju jezera „Čepel“ to znači da u ovom periodu ima manje ekipa ili gostiju iz inostranstva ali su zato ribolovne pozicije zauzete ili rezervisane nedeljama unapred jer domaći ribolovci nigde nisu otputovali i svoje vreme provode upravo ovde. Deo atmosfere jednog nedeljnog jutra zabeležili smo u video prilogu.

Jubilarni 70. Festival profesionalnih pozorišta Vojvodine u drugačijim uslovima
Kremanska voda
Halo Taxi Zrenjanin
Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh