I love Zrenjanin portal

  • Univer export
  • Pozorište Zrenjanin
Vesti Zrenjanin

Jedan od pet miliona: „Ostavke ili opšti protest svih gradova u Beogradu 13. aprila”

– Zahtevamo momentalne ostavke predsednika republike Aleskandra Vučića, predsednice vlade Ane Brnabić i predsednice skupštine Maje Gojković. Zahtevamo raspisivanje izbora na svim nivoima u periodu od šest do devet meseci u kojima bi mediji bili slobodni i ispunjeni uslovi za fer i poštene izbore  – pročitao je jedinstvene zahteve svih gradova koji protestuju student Ivan Olajić, i naglasio da će se, ukoliko ih vlast ne ispuni u roku od 30 dana, 13. aprila održati opšti protest svih gradova u Beogradu.

Sedmi put zaredom sinoć je u Zrenjaninu održan protest pod nazivom Jedan od pet miliona”. Građani su svoje nezadovoljstvo aktuelnom vlašću iskazali protestnom šetnjom ulicom Kralja Aleksandra I Karađorđevića, magistralom, ulicom Obala Sonje Marinković da bi protest završili ispred Gradske kuće. Jedan od govornika na jučerašnjem protestu bio je i dramski pisac, Siniša Kovačević.

Siniša Kovačević

Siniša Kovačević

I Taxi Zrenjanin

– Gde on iscrta koridore, tamo će proći putevi i pruge, on odlučuje o procentu aflatoksina, o tome ko brani u reprezentaciji i ko će biti prvak države. Malo je to previše posla za jednu glavu. Nemojte da nasedate na podmetačine DB-a i njihovih medija, nema nesloge među ljudima koji su u protestima. Ako gori kuća, poslednja stvar koja treba da vam padne na pamet je da se pitate ko će decu da vadi iz kreveta, ko iznositi slike, a ko će zvati vatrogasce. Gori kuća prijatelji, kada je ugasimo dogovorićemo se o svemu. Nemojte da vam bude teško da 13. aprila dođete u Beograd, jer ako je Zrenjanincima teško, šta da očekujemo od Vranjanaca i Novopazaraca? Očekujem vas u Beogradu, želim vam da ostanete hrabri i nepokolebljivi zato što su istina i pravda na našoj strani – rekao je Siniša Kovačević.

Za naredni četvrtak od 18h ispred nekadašnje robne kuće „Beograd”, zakazan je novi protestni skup.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh