I love Zrenjanin

  • Centar Lux
  • Aviv park Zrenjanin
  • Kuća zdravlja
Vesti Zrenjanin

Jedan od pet miliona: „Dokle ćemo stići ako nam poslanici glasaju na zvonce?”

Protest pod nazivom „Jedan od pet miliona”, održan je sinoć šesti put zaredom u Zrenjaninu. Nekoliko stotina građana kao i svakog četvrtka okupilo se ispred nekadašnje robne kuće „Beograd” od 18 časova odakle su nakon obraćanja govornika krenuli u protestnu šetnju.

jedan od pet miliona zrenjanin

Istoričar Čedomir Antić smatra da je opozicija danas nikad jača, jer je narod postao opozicija i da u preko 80 gradova Srbije najbolji protestuju.

– Afera Hercegovačka ulica, afera aflatoksin, afera predsednikov brat tuča 2014. godina, afera predsednikov sin splav, afera Jat Er Srbija, afera Babić saobraćajka, afera Siniša Mali Bugarska… Hoćemo li da živimo pod vlašću onih koji su hodajuće afere? Naša skupština ne radi. U njoj su uzorne ličnosti neki Martinović, Atlagić, Rističević. Prvi put od komunizma, dve godine zaredom o budžetu se ne raspravlja, nego se usvaja u kabinetu Aleksandra Vučića. Dokle ćemo doći ako nam poslanici glasaju na zvonce i ako ih dresiraju kao pitome životinje?

I Taxi Zrenjanin
cedomir antic zrenjanin

Čedomir Antić

Sanja Nadlački, studentkinja iz Zrenjanina koja se školuje na Medicinskom fakultetu u Novom Sadu rekla je da ne želi da ide iz Srbije nego da radi i osnuje porodicu u svojoj zemlji.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

– Hoću da se sa drugaricama vidim na kafi, a ne preko Skajpa, hoću da idem u Nemačku, ali onda kada se meni ide na nedelju dana, a na da tamo provedem ceo radni vek. Sada smo u situaciji, ili mi ili oni. Okupirali su nam državu, zauzeli sve institucije, a mi smo im potrebni samo kao glasačka mašinerija. E nećemo da glasamo na zvonce! Želimo mogućnost izbora i da budemo izabrani. Želimo da svi oni koji pogreše budu odgovorni za svoje greške, a ne da se kriju iza partijskih knjižica.

1 od 5 miliona zrenjanin

Novica Antić, predsednik Vojnog sindikata Srbije rekao je da je konačno počelo da sviće nad Srbijom jer je narod konačno počeo da diže glas protiv terora vlasti.

– Kada sam bio u osnovnoj školi bio je rat, kada sam bio u srednjoj školi bio je rat, kada sam završavao vojnu školu bio je rat i sada nam opet prete ratom. Imam dužnost i obavezu da ne dozvolim da moja i vaša deca ne žive onako kako smo mi živeli. Ono što mogu sa sigurnošću da kažem je da danas više niko ne može da upotrebi vojsku i policiju protiv svog naroda. To znaju i oni na vlasti, vojska i policija su narodne i zato nam dolaze lepi dani.

jedan od 5 miliona zrenjanin

Građani su šetali kroz ulice Kralja Aleksandra I Karađorđevića, Svetosavska, Nemanjina, Bulevar Milutina Milankovića, Obala Sonje Marinković da bi protest završili ispred Gradske kuće.

Zainteresovani građani mogli su da potpišu „Sporazum sa narodom“ koji su predstavnici opozicije usvojili na zahtev organizatora protesta.

Narednog četvrtka od 18h, održaće se novi protestni skup.

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam sve vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh