I love Zrenjanin

  • Centar Lux
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Jedan dan sa pastirom Ivanom – posao kao božiji dar (VIDEO)

Na zanimanje pastira često se nepravedno gleda sa nipodaštavanjem. Nije retko ni da na taj posao gledamo i kao na sam božiji dar, naravno iz ugla gradske vreve i neke kancelarije. 

Ivan Radišić iz Melenaca upravo tako gleda na svoj posao koji obavlja dugi niz godina. Nakon što je BEK u kom je radio kao mesar otišao u nepovrat počeo je da radi kao pastir i u kratkoj priči nam otkriva da će sa tog radnog mesta otići i u penziju. Naša poseta desila se baš na njegov rođendan kao i sa dolaskom malog jareta Nebe na svet, tako da je Ivan konstatovao da dan nije mogao lepše da mu počne.

– Ja jako volim svoj posao. Isteram ovce na pašu, a isto tako i mozak. Kad treba da nekim poslom idem u grad meni „rastu“ rogovi. Naravno dan kao ovaj kada sija sunce i kad su ovce mirne je idealan, pa je naizgled dosadno ali na salašu uvek ima posla i nikad nije dosadno. Radni dan počne pre prvih petlova i završava se s prvim sumrakom – kaže naš domaćin. Više detalja otkrijte u našoj video priči.

PerSu marketi

 

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh