I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Drugi pišu

Javni tužilac pokrenuo istragu o nestaloj bebi

Javni tužilac pokrenuo je istragu o tome kako je porodici Kapaš-Rajak iz Boke stigao poziv iz vojnog odseka za sina za kojeg im je rečeno da je umro nakon rođenja.

AB15285
Priča o porodici Kapaš-Rajak, koja je, nakon poziva iz vojnog odseka namenjenog njihovom sinu koji je umro odmah po rođenju, posumnjala da im je dete zapravo živo, uskoro bi mogla da dobije epilog.

Zdravstvena inspekcija istražuje odgovornost Zrenjaninske bolnice, a i javni tužilac je preuzeo ovaj slučaj.

Dok Dragan Rajak i njegova supruga Jolanka Kapaš i dalje sumnjaju da je njihov sin zaista umro nakon rođenja, jer nisu dobili nijedan dokument koji potvrđuje detetovu smrt, u zrenjaninskom porodilistu tvrde da poseduju svu dokumentaciju o smrti bebe.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.
I Taxi Zrenjanin

U ime ustanove mogu da kažem da je sva dokumentacija tu. Ta dokumentacija daje jasnu etiologiju smrtnog ishoda i posebno to jasno daje obdukcioni nalaz, kaže Gordana Kozlovački, direktorka bolnice.

Ono što je kod roditelja probudilo sumnju da im je dete živo, bio je poziv iz vojnog odseka, namenjen njihovom umrlom detetu.

Roditelji su, osim zbog vojnog poziva, još više bili šokirani kada su u Gradskoj upravi saznali da njihov sin ima izrađen izvod iz matične knjige rođenih i državljanstvo.

U kancelariji matičara nisu želeli da daju izjave, jer je istraga u toku. Međutim, kako saznaje B92 – datum o smrti deteta uredno je evidentiran u knjizi umrlih, ali je problem nastao jer taj datum nije unet i u knjigu rođenih, sa napomenom da je dete umrlo.

Izvor: B92

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh