I love Zrenjanin portal

  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Drugi pišu

Javna prodaja 80 vozila u vlasništvu „Agroživa“

Izvršiteljka za područje Višeg i Privrednog suda u Zrenjaninu Jasmina Trbović Stanković oglasila je za danas prvu javnu prodaju čak 80 vozila u vlasništvu žitištanskog „Agroživa“ radi naplate novčanog potraživanja koje beogradska firma „Mibras“ ima prema kompaniji za proizvodnju pilećeg mesa.

agroziv

Osim vozila, prodaje se i oprema za maloprodaju, za klanicu i prateće objekte, zatim kompjuterska oprema, laboratorija i video nadzor, oprema na farmama i deo opreme u fabrici stočne hrane.

Javna prodaja, kako je najavljeno, biće održana u 14 časova, u zrenjaninskom hotelu „Vojvodina“, a na prvom nadmetanju početna cena iznosiće 60 odsto od procenjene vrednosti vozila i opreme koji se nude na prodaju. Beogradski „Mibras“, koji je i zakupio proizvodne pogone žitištanskog preduzeća, od „Agroživa“ potražuje 118.173.627 dinara.

Fordomanija

Ovim, međutim, neće biti završena rasprodaja imovine „Agroživa“ koji je zapao u ozbiljne poslovne probleme otkako ga je preuzelo Javno preduzeće „Srbijagas“. Jer, izvršitelj Željko Kesić je za ponedeljak, 17. novembar, zakazao još jednu javnu prodaju, kako bi bio namiren i izvršni poverilac – zrenjaninsko preduzeće “Tišma”. Ovim nadmetanjem obuhvaćen je ugostiteljski objekat, korisne površine 1.389 kvadrata, u centru Žitišta. Nepokretnost vredi blizu 30.000.000 dinara, a početna cena na javnom nadmetanju, i u ovom slučaju, biće 60 odsto od procenjene vrednosti, odnosno oko 18 miliona dinara.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Izvor: Dnevnik.rs/Ž. Balaban

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh