I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Reizbor načelnice Gradske uprave Jasmine Malinić

Na 20. sednici Gradskog veća razmatralo se pitanje načelnika Gradske uprave s obzirom na činjenicu da je mandat dosadašnje načelnice, Jasmine Malinić, istekao 4. decembra. Nakon javnog konkursa za popunjavanje položaja na tom radnom mestu i Odluke o izboru kandidata, Malinić je postavljena na mesto načelnice i za naredni petogodišnji period.

Gradonačelnik Janjić ocenio je da je načelnica dobro radila svoj posao, da je Gradska uprava postala efikasnija i da sigurno ulazi u red najorganizovanijih lokalnih uprava u Srbiji.

-Za funkcionisanje Gradske uprave dobijamo i mnoga priznanja, tako da nije bilo dileme kada je u pitanju reizbor načelnice, prokomentarisao je pomenute odluke gradonačelnik.

Gradski većnici usvojili su i predloge Rešenja o rasporedu sredstava tekuće budžetske rezerve otvaranjem nove aproprijacije radi isplate jubilarnih nagrada za zaposlene u mesnim zajednicama na teritoriji grada Zrenjanina koji ostvaruju uslov za isplatu u toku 2017. godine, kao i o rasporedu sredstava tekuće budžetske rezerve otvaranjem nove aproprijacije radi nabavke novogodišnjih paketića za decu zaposlenih u mesnim zajednicama na teritoriji grada Zrenjanina.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.
PerSu marketi

-Doneli smo odluku da se i radnicima u mesnim zajednicama izjednače uslovi rada kao i radnicima Gradske uprave, javnih preduzeća i ustanova kulture. Pre pet godina praktično smo preuzeli kompletno finansiranje radnika u mesnim zajednicama, kako u gradu, tako i u naseljenim mestima, rasteretili smo građane i budžete samih mesnih zajednica, pa tako isplaćujemo plate sekretarima, komunalnim radnicima, poljočuvarima i mislim da smo na taj način unapredili funkcionisanje mesnih zajednica i ovo je jedna u nizu takvih odluka, objasnio je Janjić.

S obzirom da se ušlo u poslednji mesec godine, gradonačelnik je pomenuo i neke aktivnosti u vezi sa donošenjem budžeta za narednu godinu. Istakao je da će on biti usvojen u zakonskom roku, najverovatnije u poslednjih desetak dana decembra.

-Pripreme budžeta su u toku, on će biti restriktivan, ali realan, a imaće i razvojnu komponentu i mislim da ćemo uspeti u tome, kazao je gradonačelnik.

Izvor: zrenjanin.rs

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh