I love Zrenjanin portal

  • Univer export
  • Pozorište Zrenjanin
Vesti Zrenjanin

Jankov Most nakon tri decenije dobio ambulantu

Jankov Most je, nakon trideset godina, dobio ambulantu, koja je počela s radom u renoviranom objektu u centru sela. Ovim je rešen jedan od većih problema žitelja tog naseljenog mesta i omogućena adekvatna primarna zdravstvena zaštita, koju su do sada stanovnici Jankovog Mosta tražili u susednom Mihajlovu.

Obraćajući se zdravstvenim radnicima Doma zdravlja “Dr Boško Vrebalov”, pomoćnik gradonačelnika Simo Salapura istakao je dobru saradnju Grada Zrenjanina i Doma zdravlja sa Mesnom zajednicom “Jankov Most”, što je rezultovalo otvaranjem ambulante nakon trideset godina.

“Želim da naglasim da je ovo samo deo nastojanja lokalne samouprave da, pored razvijanja gradske infrastrukture, unapredimo i zdravstvenu zaštitu  i u seoskim mesnim zajednicama i time kvalitet života meštana podignemo na što viši nivo”, zaključio je Salapura.

Direktor Doma zdravlja “Dr Boško Vrebalov” Miodrag Subić izrazio je zadovoljstvo što je ambulanta u Jankovom Mostu posle tri decenije ponovo otvorena.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.
Fordomanija

“Najvažnije je što je objekat priveden nameni, danas ga svečano otvaramo i želim napomenuti da je urađeno i više od onoga što je planirano.Vrednost radova prelazi dva miliona dinara, i oni su većim delom finansirani od strane Republičkog Fonda za zdravstveno osiguranje, pa je tako danas meštanima na raspolaganju objekat gde će im biti omogućeno pružanje adekvatne zdravstvene zaštite”, rekao je Subić.

Potpredsednik Saveta MZ Igor Vorgić izrazio je nadu da otvaranje ove zdravstvene ustanove predstavlja početak novog perioda, sa boljim uslovima lečenja u naselju koje je, kako je rekao, pretežno staračko.

Izvor, foto: zrenjanin.rs

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh