I love Zrenjanin portal

  • 3D gradjevinska kuca
  • Pozorište Zrenjanin
Vesti Zrenjanin

Janjić: Zrenjanin će dobiti centralni prečistač otpadnih voda

Skupština grada usvojila je danas odluku o pokretanju postupka pribavljanja oko 11 hektara zemljišta za izgradnju postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda.

Gradonačelnik Čedomir Janjić objasnio je da je grad ušao u proceduru javno – privatnog partnerstva za centralni prečistač otpadnih voda, te da je u obavezi da obezbedi parcele na kojima će se postrojenje graditi.

Predmetne parcele u priobalju Begeja sada pripadaju AP Vojvodini, odnosno JP “Vode Vojvodine”, a današnjom odlukom od Pokrajine će biti zatraženo da Zrenjaninu prebaci parcele kako bi one bile objedinjene sa parcelama koje su već u vlasništvu grada i da se na taj način ispune obaveze koje su predviđene javno-privatnim partnerstvom za izgradnju prečistača.

I Taxi Zrenjanin

Time bi se, rekao je Janjić, stvorila mogućnost da Grad Zrenjanin uđe u proceduru i odabir firme koja će graditi prečistač.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

“Nedostatak centralnog prečistača otpadnih voda jedan je od najvećih problema u Zrenjaninu, jer je poznato da imamo potpuno izgrađenu kanalizacionu mrežu na teritoriji grada, a da se sva fekalna kanalizacija iz svih domaćinstava sada izliva u Aleksandrovački kanal i bez prečišćavanja odlazi u Begej” rekao je on.

Naglasio je da to nije “problem od juče, ni od pre deset godina, već je to problem od kada postoji kanalizaciona mreža u Zrenjaninu”.

“Znamo šta se dešava kada se podigne nivo Dunava i Tise, ili kada se zatvori ustava u Stajićevu i voda u Begeju bukvalno stoji nedelju, dve ili mesec dana, a u gradu se širi poznat neprijatan miris” rekao je Janjić.

Nezvanično, vrednost projekta prečistača otpadnih voda iznosiće između 25 i 27 miliona evra.

Izvor i foto: zrenjanin.rs

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh