I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Janjić: Zrenjanin će dobiti centralni prečistač otpadnih voda

Skupština grada usvojila je danas odluku o pokretanju postupka pribavljanja oko 11 hektara zemljišta za izgradnju postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda.

Gradonačelnik Čedomir Janjić objasnio je da je grad ušao u proceduru javno – privatnog partnerstva za centralni prečistač otpadnih voda, te da je u obavezi da obezbedi parcele na kojima će se postrojenje graditi.

Predmetne parcele u priobalju Begeja sada pripadaju AP Vojvodini, odnosno JP “Vode Vojvodine”, a današnjom odlukom od Pokrajine će biti zatraženo da Zrenjaninu prebaci parcele kako bi one bile objedinjene sa parcelama koje su već u vlasništvu grada i da se na taj način ispune obaveze koje su predviđene javno-privatnim partnerstvom za izgradnju prečistača.

I Taxi Zrenjanin

Time bi se, rekao je Janjić, stvorila mogućnost da Grad Zrenjanin uđe u proceduru i odabir firme koja će graditi prečistač.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

“Nedostatak centralnog prečistača otpadnih voda jedan je od najvećih problema u Zrenjaninu, jer je poznato da imamo potpuno izgrađenu kanalizacionu mrežu na teritoriji grada, a da se sva fekalna kanalizacija iz svih domaćinstava sada izliva u Aleksandrovački kanal i bez prečišćavanja odlazi u Begej” rekao je on.

Naglasio je da to nije “problem od juče, ni od pre deset godina, već je to problem od kada postoji kanalizaciona mreža u Zrenjaninu”.

“Znamo šta se dešava kada se podigne nivo Dunava i Tise, ili kada se zatvori ustava u Stajićevu i voda u Begeju bukvalno stoji nedelju, dve ili mesec dana, a u gradu se širi poznat neprijatan miris” rekao je Janjić.

Nezvanično, vrednost projekta prečistača otpadnih voda iznosiće između 25 i 27 miliona evra.

Izvor i foto: zrenjanin.rs

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh