I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Harmonija Zrenjanin
Vesti Zrenjanin

Janjić: U 2019. godini izgradnja autoputa i renoviranje robnih kuća

– Prosečna plata iznosi preko 46.000 dinara tako da smo posle 20 godina bolji od proseka Vojvodine. Na više od 10 lokacija se grade stambeni objekti što se nije desilo od 1989. godine, a za 14 lokacija se traže građevinske dozvole i to je jedan od najboljih podataka u kom pravcu ide naš grad – naglasio je Čedomir Janjić na završnoj konferenciji za medije koja se održava tradicionalno, pred sam kraj godine.

Bila je ovo prilika da se sumiraju rezultati postignuti u 2018, i da se najave neki od najvažnijih planova za 2019. godinu. Janjić je istakao da je „Zrenjanin jedan od lidera u celoj Srbiji kada je u pitanju broj zaposlenih, i da ga posebno raduje što se došlo na korak od rešavanja decenijskog problema sa pijaćom vodom.

– Broj nezaposlenih je oko 1500, što je veliki pomak u odnosu na 12.500 koji smo imali 2012. godine. Ako znamo šta će se dešavati sledeće godine, odnosno da već u martu očekujemo početak realizacije najveće grinfild investicije u Srbiji i postavljanje kamena temeljca u industrijskoj zoni, mislim da će se i ovaj broj nezaposlenih drastično smanjiti. Napravili smo prečistač, pustili smo ga u probni rad i mislim da svi vidite razliku. Relevantne institucije će dati svoju ocenu u roku od 30 dana i verujem da će Zrenjaninci konačno imati zdravu pijaću vodu u svojim česmama – smatra Janjić.

PerSu marketi

Kao najveći uspeh, izdvojio je ubeđivanje kineske kompanije Linglong da odustanu od drugih lokacija i da dođu u Zrenjanin.

– Šta će to sve značiti, mislim da ćemo tek biti svesni tek krajem sledeće godine, a posebno 2020. i 2021. kada započnu proizvodnju, pa kada budemo videli njihovu potrebu za 200 šlepera dnevno koji će izvoziti robu na destinacije gde će istu prodavati. Podaci kažu da će trošiti gas ili struju, koliko otprilike sada ceo grad troši – rekao je Janjić.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

U narednoj godini, neki od oronulih objekata koji su dugo vremena u lošem stanju, konačno bi mogli da budu uređeni.

– Zbog nerešenih imovinskih odnosa, imamo situaciju da nam se neke zgrade urušavaju u samoj pešačkoj zoni i šire, gde mi kao grad ne možemo da intervenišemo. Mislim da su najbolji primeri dve robne kuće u centru, Simpo i nekadašnja Robna kuća Beograd. Napravili smo odluku i forimirali budžet, tako da mi možemo to da sredimo, i da fakturišemo vlasnicima – izjavio je gradonačelnik.

Prema informacijama koje gradonačelnik ima, gradnja autoputa prema Beogradu mogla bi da počne krajem sledeće ili početkom 2020. godine.

– Koliko sam informisan, najverovatnije će autoput krenuti da se gradi krajem 2019. ili početkom 2020. godine. Radi se projekat na punom profilu autoputa, skroz nova trasa u odnosu na ovaj put koji imamo prema Beogradu, što je fantastična vest za nas, posebno što znam da će sve da se radi najvećom mogućom brzinom – najavio je Čedomir Janjić.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh