I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Janjić: Slab pritisak vode rešićemo opremanjem zgrada pumpama

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić oglasio se danas u vezi situacije sa vodosnabdevanjem i koracima koje će grad preduzeti da se saniraju sva “uska grla” u pojedinim stambenim zgradama kako bi se pojačao pritisak vode u mreži.

“Postrojenje za preradu vode radi bez problema i danas je dodatno povećan pritisak u vodovodnoj mreži. Rešavamo i problem koji se pojavio u pojedinim zgradama i to na način da ćemo sve te zgrade, a prema evidenciji “Vodovoda i kanalizacije” ima ih oko 30 u gradu, opremiti dodatnim pumpama i time problem pritiska rešiti u potpunosti. Pokrećemo postupak javne nabavke za sve neophodne pumpe i prateću opremu, grad će pronaći način da sve to finansira, i želimo da to obavimo u što kraćem roku”, kazao je gradonačelnik i dodao da je tehnički moguće rešavati do četiri ulaza u stambene zgrade sa jednom pumpom i da će to biti primenjeno gde god je izvodljivo.

On je rekao je i da problem predstavljaju gubici vode u samoj mreži i u tom smislu dat je nalog JKP “Vodovod i kanalizacija” da se svi evidentirani kvarovi i havarije otklone u najkraćem roku, kako bi vodosnabdevanje građana u uslovima zabrane kretanja teklo bez zastoja.

PerSu marketi

“Najvažnije u ovom trenutku je da Zrenjaninci imaju ispravnu vodu, koja zadovoljava sve vrednosti propisane pravilnikom i sve uslove da zvanično bude skinuta zabrana za njenu upotrebu za piće”, zaključio je gradonačelnik Čedomir Janjić.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Izvor: zrenjanin.rs

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh